5. oktober

I natt var det skikkelig kaldt og da vi våknet var teltet hvitt både på innsiden og utsiden. Glidelåsen hadde iset igjen og var vanskelig å få opp. Skoene våre var stive som tresko og nesten helt umulig å få på beina. Det fristet svært lite å stå opp, men skal vi komme oss til Oldefjord i morgen er vi nødt til å gjøre unna en skikkelig dagsmarsj i dag også.

Etter en rask titt på kartet ser vi at det er flere elver som skal krysses. I og med at vi har gått tørrskodd så lenge vi kan huske, regnet vi med at det skulle gå fint i dag også. Da vi kom til den første elva skjønte vi at denne dagen kom til å bli strabasiøs. Anders testet ut ett nytt triks som gikk ut på å feste en bagasjestropp nederst på hvert ben slik at gore-tex buksa ble klemt sammen med støvlene. Dette fungerte utmerket, men kan fort gå galt dersom man står uti elva for lenge. Susanne har derimot sendt hjem sine stropper for flere måneder siden og hadde det litt verre. Elvene er i ferd med å fryse over og steinene er derfor fulle av is som gjør det farlig glatt. I den andre elva går det galt og Susanne detter uti, slår kneet i en stein og blir litt våt på armene og beina. Buksa og stillongsen får en flenge, det samme gjør kneet. Heldigvis gjør det ikke altfor vondt og hun klarer å gå videre.

Som om det ikke er nok å krysse fem elver er det også 3 kilometer blytung våt myr med en del snø på toppen. Det går ulidelig sakte og vi blir skikkelig slitne. Hele tiden må vi gå sikksakk eller hoppe fra tue til tue for å unngå de våteste partiene. I år er det visstnok veldig tørt og en ting er sikkert: vi vil ikke være her når det er veldig vått!

Da vi kommer til sørenden av Skáiddemohoavi har sola allerede gått ned og det er i ferd med å bli mørkt. Vi slår opp teltet og lager oss middag før vi sovner i posen.

I dag har det vært en litt spesiell dag. Anders ble 30 år, men vi har egentlig ikke rukket å tenke så mye på det. Susanne hadde med seg en halvliter øl fra Jotka, men i frykt for at den skulle fryse ble den drukket i går kveld. Som en overraskelse har Susanne også fått laget en kjempefin illustrasjon av tingene våre som er satt sammen til en slags pakkeliste.

Tegnet av Line Lønning

Vardene stakk opp av snøen og var ofte godt synlige

Alt OK med sjokolade og plaster

Elva der Susanne datt uti


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.