Vi har en Eurasier hann på 4 år som heter Mons. Han er nødt til å gå med kløv og skal bære sin egen mat, skåler og annet utstyr som han trenger underveis. Han veier ca 23kg og har tidligere gått med 5-6kg i kløven. Vi kommer til å forsøke å holde vekta i kløven hans så lav som mulig, i alle fall i starten, slik at han får en fin tur han også. Den lengste turen vi har hatt med han er 300km og gikk fra Finse til Viglesdalen, dette tok 20 dager og det klarte han fint. Når dagsetappene blir lengre enn 25km har vi erfart at han blir kan bli sliten etter 4-5 dager, men det gjelder forsåvidt for eierne også. Vi blir nok nødt til å trene en del alle tre, men kan også starte rolig å gå oss i form.

Kløven han har i dag er Laika Orginal, denne har vært veldig slitesterk og god. Skålene Mons bruker på tur er X-Bowl fra Sea To Summit, disse pakker lite og er relativt lette. Vi pleier også å ha med noen potesokker og litt labbefett både sommer og vinter, dette er kjekt å ha for å unngå såre poter. En karabinkrok gjør det enkelt å tjore hunden fast også, så denne pleier å henge på kløven.

Vanligvis sover Mons inne i teltet sammen med oss, men det hender at han er nødt til å sove i ytterteltet. Han har funnet ut at det er mulig å snike seg ut under teltduken, derfor er vi nødt til å tjore han fast dersom han skal ligge i ytterteltet.

Mons har hatt vannhale en gang på tur, dette kan komme av en betennelse i nervene i haleroten. Det sies at dette kan være svært smertefullt, men det virket ikke som han ble plaget av dette. Heldigvis fikk vi lagt oss inn på en tørr og varm hytte, og dagen etter var halen fin igjen. Siden hunder som har hatt vannhale en gang, lettere kan få det igjen, må vi passe på at han er så tørr som mulig på kvelden.

Fôret vi har brukt på lange turer tidligere er Apetitt Extreme, dette har fungert bra og vi kommer til å bruke dette under denne turen også. I tillegg har vi pleid å supplere med griseører, frysetørket vom og våtfôret Apetitt Energy. Våtfôr blir nok litt for tungt å ha med på tur, men det kan hende vi legger med en boks eller to i forsendelsene slik at Mons får litt ekstra mat innimellom. Frysetørket vom har ikke falt helt i smak, og blir ofte ikke spist helt opp, derfor kommer vi ikke til å bruke dette igjen.

We have a four year old eurasier male named Mons. He will have to carry his own food, bowls and other gear he might need along the way. He weighs about 23kg and can carry about 5-6kg in his backpack. We will try to keep the weight as low as possible at least in the beginning. Det longest hike he has had this far, was our hike across Hardangervidda and Ryfylkeheiene. 300km from Finse to Viglesdalen. It tok twenty days and he managed really well. Our experience is that when we walk further than 25km he tiers after a few days. But the same goes for us so we are well suited. We will prepare as well as we can beforehand and then walk ourselves into shape along the way.

Mons’s backpack is from Laika Orginal, it’s durable and well made. His bowls are the X-Bowl from Sea to Summit, these pack small and light. We usually bring some booties and paw fat for for him, so his paws don’t get sore. Karabiner to easily tether him always hangs on his pack along with his running line.

He usually sleeps with us inside the tent, but sometimes he’ll sleep in the outer tent. He is really sneaky so he’ll crawl out if we dont tether him.

He eats Apetitt Extreme when we’re on longer hikes and we’ve been happy with it’s performance.