14. oktober

Siste dag på tur fra Lindesnes til Nordkapp er nå unnagjort. Hvor mange kilometer og høydemeter vi har lagt bak oss vet vi ikke (vi må hjem og se på alle gps sporene), men i dag hadde vi kun 12,5 kilometer igjen til Nordkapp.

Da vi gikk fra leirplassen var det med litt blandede følelser for begge, Anders er glad for å komme i mål, men Susanne kunne nok ha snudd og begynt å vandre sørover. Mens vi gikk langs veien snakket vi om opplevelser underveis og om nye mål for fremtiden. Vi er ikke mette på friluftsliv enda og har fortsatt bare sett en brøkdel av Norge.

Da vi var kommet omtrent halveis begynte det å komme noen biler på veien, og vi forsto at turistene fra hurtigruten var på vei. Vi snudde oss og kikket på hver eneste bil for å se om det kunne være foreldrene til Susanne som kom. Før vi rakk å snu oss hørte vi tuting og plutselig var Mons i hundre. De stoppet ved en liten lomme på siden av veien og Mons dro oss hele veien bort. Det var stor gjensynsglede for både to og firbeinte. Foreldrene til Susanne kjørte det siste stykket bort til parkeringsplassen ved Nordkapp også kom de oss i møte slik at vi kunne gå de siste kilometerne sammen.

Vi tok oss god tid den siste biten, vi ville ikke være ved globusen sammen med en haug med andre folk. Det ble til og med tid til en liten øl langs veien. Da vi endelig var fremme ved Nordkapphallen var turistbussene i ferd med å kjøre avsted og vi fikk en perfekt avslutning nesten helt alene ved globusen. Bilder ble tatt og deretter tok vi turen inn i giftshoppen for å få Nordkappdiplom og kjøpe noen suvenirer.

Turen er nå over og dette blir altså siste innlegg fra vårt Norge på langs prosjekt. Vi planlegger å legge ut litt om våre erfaringer, utstyr samt oppdatere innleggene med kartutsnitt med spor fra gps. Det kan godt tenkes at det blir lagt ut innlegg på bloggen fremover også, men det blir nok ikke like hyppig.

Vi vil gjerne takke alle som har fulgt oss på ferden, vi har satt stor pris på kommentarer og meldinger underveis. En stor takk går også til våre foreldre på begge sider som har hjulpet oss fra start til slutt og hjem igjen, det har gjort at vi har kunnet slappe av og nyte turen til det fulle. Tusen takk!

Målet er nådd

Mons var superglad for å se foreldrene til Susanne

Skål!

Trekløveret


8 kommentarer

Jérôme · 14. oktober 2018 22:10

Gratulere så mye !!!
Fantastisk gjort !!!

Anine Eilertsen · 14. oktober 2018 23:22

Gratulerer med å nå Nordkapp og det endelig målet for turen deres! Jeg skjønner veldig godt at dere synes det er litt vemodig at dere er ferdig og samtidig at dere fryder dere over å ha nådd målet. Det er helt fantastisk! Det har vært utrolig kjekt å få lov å følge med på ferden deres her på sidelinja og det er litt trist at det ikke kommer flere poster fra akkurat denne turen. Jeg vil se frem til innlegge om utstyr med videre. Tusen Takk for inspirasjon!

Aanund Ottesen · 15. oktober 2018 10:18

Gratulerer med gjennomført tur!
Eg har fulgt med frå Oppland og nordover, og er imponert over at nokon vil plage seg sjølv på denne måten, men forstår likevel, då eg har mange gode minner sjølv frå pilegrimsturen mellom St. Johan Pi de Port til Santiago De Campostela.
Det er ikkje risikofritt å gå ein slik tur, og då spesielt kryssing av alle elvane.
Med uflaks kan det vera mykje vannføring, og det finnes ikkje bruer i nærliken.
Det er greiare å lese om turen enn å gå han sjølv, er min konklusjon.

    Anders · 15. oktober 2018 10:33

    Tusen takk! Veldig hyggelig å høre fra folk som følger oss. Elver kan være krevende, men vi har klart oss bra takket være tidenes tørreste sommer. Alt i alt har vi vært utrolig heldige med været.

Toril Nervik Nilsen · 15. oktober 2018 11:02

Gratulerer med gjennomført tur! Jeg har fulgt dere siden starten og er imponert over hva dere har gjennomført og opplevd!
Gleder meg til å lese innlegg om utstyr mm.

    Anders · 15. oktober 2018 16:44

    Tusen takk ?

Sindre · 18. oktober 2018 17:12

Gratulerer så mye med å nå målet! Gøy å følge dere på veien! Vil også takke for en nyttig nettside mtp planlegging av en tilsvarende tur i fremtiden – spesielt pluss for meget elegant fremstilling av utstyrslista! Tar gjerne imot et innlegg i etterkant med erfaringer o.l., men ta dere god tid – nå har dere virkelig fortjent en god pause! 🙂 PS: Holder på med planlegging av rute/kart for tiden, laget i den forbindelse en fremstilling i Google Maps av den ruta dere hadde planlagt og hvilket kart dere hadde kjøpt inn: https://drive.google.com/open?id=1HE63zM2mzqWQK4sx08ByqLuHc4zsl7l4&usp=sharing – tenkte det kunne være artig å dele med dere, i og med jeg allerede har laget den 🙂

Anders Tangerud · 22. oktober 2018 18:19

Gratulerer med en imponerende gjennomført Norgestur :-).

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.