1. Oktober

Vi sto opp, vasket oss ut av hytta og tok farvel med valpene. Hundene satt i gang med å hyle og vi hørte dem langt oppe i skråningen ovenfor fjellstua. Mons blir litt paff når det er så mange hunder og skjønner ikke helt hva som foregår.

Dagens tur blir ikke så lang, vi har bestemt oss for å bare gå til Bojobæskihytta, kun 12km å gå. Turen starter med en liten oppstigning opp på et platå før man går ned under tregrensa og til hytta. Vi tok en liten sjokoladepause underveis, men siden Anders ikke gadd å ta på seg dunjakka ble han raskt kald og pausen dertil raskt ferdig.

Bojobæskihytta består av en bitteliten hytte med kjøkken og sengekrok, det er også en sikringsbu med to senger og en vedovn. I sistnevnte er det lov med hund så vi sjekket inn der. Sikringsbua var egentlig kjempefin, men de forrige gjestene hadde ikke rydda og kosta etter seg, ved var heller ikke hentet inn. Her er det noen som skulle fått seg en lekse.

Vi ordnet raskt ved og fyrte opp i ovnen, det tok ikke mange minuttene før den lille bua var god og varm. Utover kvelden leste vi litt og hørte på podcast. Etterhvert som det mørknet kom det også et kjempe flott nordlys på himmelen som spilte i flere fine farger. Det flotteste nordlyset vi har sett til nå!

Nordlys utenfor hytta

Mons sjekker ut senga

Sikringsbua

Bedre plass enn i teltet i alle fall

Hovedhytta var ikke stor den heller


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.