28. september

Vi begynte dagen med noen kilometer på vei, først igjennom Masi også opp i fjellet. Ved Čievramielli stoppet vi i kanten på firehjulingsporet som går opp i fjellet, vi spiste litt sjokolade og nøtter. Plutselig hørte vi motordur og i full fart kom en firehjuling kjørende, det var bare så vidt vi rakk å flytte oss unna. Mons skvatt til og syntes det var litt skummelt.

Vel oppe på drøyt 500 meter over havet lå det litt snø, ikke mer enn 5-10cm så det gikk fint å gå. Vi valgte å gå mer rett mot Jotka Fjellstue istedenfor å gå øst for Iešjávri via Mollešjohka, dette sparer vi nok noen kilometer på og det er firehjulingsspor hele veien.

Ved Savostanjávri fant vi en flat plass på en liten haug ved siden av vannet hvor vi slo leir. Det blåste litt og var skikkelig kaldt, i morgen tidlig er det meldt 6-7 kuldegrader. Mons skalv litt inne i teltet men ble fort varm etter at han hadde funnet seg til rette oppå Anders sin dunjakke. Da vi var ute en siste gang på kvelden var det en liten svak stripe av nordlys over oss, men ikke nok til at vi gadd å stå ute å fryse.

Susanne og Mons på vei nordover

Kveldens teltplass


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.