26. september

Det var kaldt i natt og vi frøys begge to, mest sannsynlig fordi vi ikke hadde blåst liggeunderlagene godt nok opp. Susanne har en enda varmere sovepose hjemme som vi kan få sendt opp til Olderfjord. Det var også veldig stillestående luft og derfor mye kondens i teltet. Teltet var dermed nesten helt hvitt både på innsiden og utsiden.

Da vi sto opp var det faktisk litt sol, men da vi begynte å gå skyet det til også kom snøen. Heldigvis var det såppas kaldt at søen var tørr og vi ble derfor ikke våte. Vi tar heller flere minusgrader enn sludd og regn, da er det mye enklere å holde varmen.

Hele dagen gikk vi på grusveien mot Biggejávri, egentlig ganske kjedelig. Anders var også ganske negativ og begynte å tenke på hva vi skulle gjøre dersom dette været fortsetter. I morgen er det i tillegg meldt 11 m/s, 0 grader og noe nedbør, altså de mest krevende forholdene som finnes.

Selv om grusvei er kjedelig går det jo raskt. Det tok ikke lang tid før vi hadde gått de 20 kilometerne og dermed slo vi leir. Det er ikke nødvendig for oss å gå lengre enn dette. Dersom det er fint vær tar vi oss heller god tid med pauser og lignende istedenfor å jage kilometer.

Nedenfor grusveien rett ved Ruvža fant vi en fin leirplass. Her var det også utedass som er skikkelig luksus når været er dårlig. Vi slo opp teltet og la oss i soveposen. Deretter spiste vi lunsjen vår som vi ikke hadde spist i løpet av dagen. Litt seinere spiste vi også middag, men det var bare såvidt vi orket det. Vi har nemmlig sekkene fulle av sjokolade og godteri som skal spises før vi kjøper mer i Masi i morgen.

Soveposen er blitt en god venn

Vi hadde håpet at denne gammen var åpen, men det var den ikke

Mons liker seg når snøen kommer


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.