24. september

Frokosten på Thon Hotel Kautokeino var skikkelig god, Anders fant egg, bacon og hjemmelaget leverpostei, Susanne hadde all mulig frukt, forskjellige typer hjemmelaga syltetøy og god bakst. Vi spiste masse og ble gode og mette. Mons fikk noen skiver med skinke og var strålende fornøyd.

Etter frokost ringte vi dyreklinikken slik at vi kunne få ny svenskekur og rabies vaksine til Mons. Dette kommer godt med på vei hjem da vi kanskje må kjøre i både Finland og Sverige. Veterinæren holder egentlig til i Alta, men er i Kautokeino hver mandag. Mons var litt skeptisk til å gå inn på klinikken, men var kjempe flink da han skulle bli undersøkt. Selv om Mons alltid har vært ganske tynn hadde han nå gått opp ett halvt kilo siden Narvik og veier nå 22,5 kilo.

Vi fikk også handlet inn noen nye ting som vi trenger. Anders bytter ut den tynne ulltrøya, men en tjukkere en i tillegg kjøpte han et par tynne votter. Mons har på mystisk vis nesten klart å slite igjennom kobbelet sitt, vi vet ikke om han har tygget på det eller hva som har skjedd. I tillegg har vi kjøpt gore-tex impregnering, så nå får vi rene og pene klær resten av turen.

Utenfor hotellet det ATV’er, også kalt firehjulinger, til utleie. Vi hadde litt tid å slå ihjel så vi tok oss en tur. I Finnmark er det 770 kilometer med barmarksløyper som man kan kjøre på, Anders lastet ned disse sporene til mobilen også kjørte vi avsted. 11 kilometer sør for Kautokeino tok vi av mot øst og kjørte drøye 12 kilometer til vi var ved Gompečorru 498 moh. På turen kjørte vi over myrer, steiner, sand og flere steder måtte vi kjøre gjennom ganske dypt vann. Det er utrolig hvor godt disse maskinene tar seg fram, og selv om det er ulendt syntes vi ikke det var altfor ubehagelig å kjøre heller. Slitasjen i terrenget blir ganske stor på slike steder og ved våte partier deler sporet seg i flere deler og ødelegger myra ganske mye. Der er lett å se hvilke fordeler samene har når de kan kjøre rundt i terrenget. Etter turen hentet vi pakken vår, Susanne hadde den på fanget og vi fikk så vidt plass på firehjulingen begge to.

Resten av dagen ble brukt til å pakke om sekkene og handle inn mat for den neste etappen. Vi kjøpte ikke så mye nøtter og sjokolade, vi kan fylle på mer av dette når vi kommer til Máze. Neste pakke henter vi i Olderfjord om 14 dager så sekkene blir nok ganske tunge denne gangen.

Susanne elsker gode frokoster

Atv selfie

Sørover mot Finland fra toppen av Gumpečorru

Broom broom


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.