22. september

Det ble en kort marsj på vei i dag, fra leirplassen til Madam Bongos fjellstue var det kun 15 kilometer. Vi hadde på forhånd avtalt overnatting med middag og påfølgende frokost. Vi har hørt at stedet er en kuriositet og at det passer for vandrere som oss. Da vi kom fram ble vi tatt godt imot av Mikkel Aslak Nilsen Bongo som bor på stedet og tar i mot gjester i ny og ne. Vi fikk bo i den borterste hytta hvor han hadde satt på varmen og gjort i stand for oss. Vi fikk beskjed om å skifte, og så komme bort til hovedhuset for å spise middag. Her fikk vi servert bidos og hjemmelaget brød som smakte kjempe godt. Vi spiste oss stappmette og fikk høre litt lokal historie fra Mikkel. Blant annet hadde han en tysk kjøttkvern stående, som faren hadde klippet løs fra en av tyskernes miner under krigen. Faren hadde også hjulpet til med å berge den lille kirkeklokka og noen andre ting fra kirken i Kautokeino før tyskerne fikk tak i det.

Etter middag ble det snakk om hva vi skulle betale og prisen varierte litt hit og dit, men vi kom til en grei enighet til slutt. Det var også best om vi kunne betale kontant og siden han måtte til Kautokeino for å handle til frokost kunne jo Anders bli med å ta ut penger også.

Madam Bongos fjellstue er virkelig noe for seg selv. Det var moren til Mikkel som drev her opprinnelig, og det meste er nok uforandret siden den gang. Selv om den nye TV’en er på plass i stua, står den gamle på hodet ved siden av sofaen sammen med andre ting. Vi er likevel skikkelig glade for at vi tok turen innom og det hele ble en opplevelse vi nok kommer til å huske lenge.

Hytta vi bodde i

En gammel båt har blitt til et slags hus

Noen av de andre hyttene

Hovedhuset

Felles dusj og do


1 kommentar

elin gabrielsen · 23. september 2018 22:56

Det var mye artig lesing! Gledet meg til høre fra dere her inne igjen nå?? Mange fine bilder, ser at landskapet har endret seg. Ha en fin dag i Kautokeino og fortsatt god tur videre?. Nå er det kun 1 forsyning igjen i kjelleren, så nyt siste del av ferien?

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.