19. september

Etter frokost tok vi farvel med Hauke, han skal videre mot Alta. Arne Olav skal samme vei som oss, gjennom Reisadalen og til Kautokeino. Vi kom oss tidlig avgårde i dag også, det var meldt regn fra kl 15 og med 25 kilometer å gå til Nedrefosshytta passet det bra.

Reisadalen er noe vi har gledet oss veldig til, kanskje litt for mye. Fra Ovi Raishiin fulgte vi grusveien helt til snuplassen også stien videre innover. I begynnelsen gikk vi i ett flott landskap med furu og mose, men da vi kom ned til elva ved Sieimma var det så og si igjengrodd hele veien. Dersom vi skulle dratt hit igjen hadde vi nok tatt elvebåt opp til Nedrefosshytta også gått videre innover derfra, da hadde man nok fått sett mye mer av den flotte Reisadalen.

Mollisfossen var et høydepunkt i tillegg til en flott koie ca 5 kilometer før Nedrefosshytta, ellers var det stort sett jungel. Stien var lettgått og fin å gå på med klopper og bruer over våte partier. Da vi kom fram til hytta hadde Arne Olav fått fyr i peisen og kokt opp vann. Vi fikk nok en hyggelig kveld sammen og satt og snakket en god stund før vi tok kvelden. Det var bare et hunderom på hytta uten bur. Siden Arne Olav og malamuten Vera kom først ble Mons liggende i vindfanget. Han led ingen nød og hadde det lunt og godt på sitt eget liggeunderlag under tak inne i en krok. Noe hyling og grining ble det før han slo seg til ro.

En koie i Reisadalen

Flere flotte bruer og klopper

Noen steder kan man skimte Reisadalen gjennom jungelen

Flotte skilt, men avstanden til Nedrefosshytta er 5km for lang

Ovi Raishiin

Kosepause

Mollisfossen

Ovi Raishiin


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.