18. september

Da vi våknet var det skikkelig kaldt og helt vindstille, teltet var rimete på utsiden og innsiden. Vannene vi lå ved hadde fryst til i løpet av natten, men bare i den ene enden. Sola skinte fra en helt blå himmel og det ble raskt varmt. Vi fikk ladet opp mobiler, inreach og kamera. Teltet, som så ut som det hadde vært i dypfryseren, tinet og tørket opp. Vi spiste til og med frokost ute og det er en stund siden nå.

Vi fikk avtalt henting av pakken vår på Saraelv og alt var i skjønneste orden. Vi tok oss god tid i det fine høstværet og hadde flere gode pauser underveis. Vi stoppet blant annet ved Sarafossen og spiste lunsj. Også denne elva har gravd seg dypt ned i terrenget og dannet et svært juv. Vi fikk sett fossen både fra toppen og bunnen og tatt flere bilder. Det er helt supert å ikke måtte stresse forbi slike plasser fordi man ikke har beregnet god nok tid. De fleste som går Norge på langs bruker mye kortere tid enn 6 måneder, men flere skulle nok ønske de hadde enda bedre tid.

Nede ved Saraelv fikk vi hentet pakken vår, det er faren til jegertvillingne som bor der. Mens vi sto og pakket om sekkene våre kom plutselig Arne Olav og Hauke gående forbi. Dette kom overraskende på oss da vi trodde de hadde kommet mye lengre av sted. Det viste seg at de hadde tatt en hviledag i Kilpisjärvi og at de hadde slått leir bare noen få kilometer bak oss kvelden før.

Fra Saraelv til Ovi Raishiin er det bare en snau kilometer, likevel ble vi passert av en rekke biler på vei dit. Det viste seg at de skulle ha ett spel i helga og at de drev å øvde seg til dette. Heldigvis var det plass til oss som på hytta der, og vi fikk en skikkelig hyggelig kveld sammen med Arne Olav og Hauke.

Mons og Susanne på toppen av Sarafossen

Deilig å sole seg på morgenen

Teltet var dekket av rim

Rulle rulle rulle

Susanne kikker opp på sarafossen

Nok en super høstdag

Solen varmet godt på morgenen

Sarafossen igjen

Før sola tinet teltet

Skuespillere ved Ovi Raishiin

Forsvaret flyr lavt over oss og holder et øye med grensetraktene


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.