16. september

Vi våknet av vind og en merkelig lyd på teltduken. Jaggu hadde det ikke begynt å snø! Snøen var våt og tung, og det kom nok mellom 5 og 10 cm før vi hadde pakket ned leiren og var på farten. Våt snø i kombinasjon med vind er noe av det værste været som finnes. Snøen fester seg til alt og smelter på kroppen. Man blir våt og kald uansett hva slags klær man har på.

Vi bestemte oss for å sette kursen mot Bižushytta og håpet at denne sto åpen. På vei ned var det en del steinur som hadde blitt farlig glatt med all snøen. Heldigvis måtte vi bare ned snaut 200 høydemeter før snøen gikk over til regn og vi kunne gå på barmark. Flasken fortsatte og vi fant frem til hytta som også sto åpen. Her fyrte vi opp i peisen og fikk tørka klærne. Etter at vi var blitt gode og tørre bestemte vi oss for å overnatte, i morgen er det nemlig meldt bedre vær.

Det ble en kort dag i dag, kun ca 5km fra teltplassen og snøen til hytta. Vi har fått sendt neste pakke til Saraelv istedenfor Birtavarre og dermed sparer vi ganske mange mil og har derfor god tid.

Vinter allerede?


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.