14. september

Etter at bloggen ble skrevet i går kveld kom det en hærskare av dugnadsfolk fra DNT inn i hytta. 11 stykker var det som skulle være på dugnad noen dager, men først skulle det være «fest». De satt med hver sin halvflaske og klokka var rundt midnatt før flaskene var begynt å bli tomme og de gikk til sengs. På morrakvisten var de i full gang med å omorganisere gjestene i de to hyttene. Vi lå i hundebua og fikk omtrent ikke satt foten utfor døra før hyttetilsynet (som hadde vært tilsyn i 35 år) og kona flytta inn med sin hund. Det er flott at folk stiller på dugnad for DNT, men dette ble litt i overkant for oss. Goldahytta hadde nok også trengt en ny frisk pust.

Fra Goldahytta går det ganske bratt oppover før man kommer til en litt spesiell varde som har fått navnet Kjøttkvernvarden. Her er det altså noen som har stukket en plankebit inn i varden og festen en kjøttkvern.

Da vi kom oss ned fra fjellet til parkeringsplassen ved E8 fant vi ut at det hadde vært godt med litt ekstra mat. Susanne tok derfor gladelig på seg oppgaven med å skaffe haik til Kilpisjärvi og handle litt godsaker. Anders og Mons ble igjen på parkeringsplassen. Etter en liten stund fik Susanne haik med to samer som holdt på å merke reinen sin. De skulle spise lunsj i Finland også tilbake igjen til parkeringsplassen, så det var midt i blinken. Susanne handla brød, pålegg, tørka reinkjøtt, brus, øl, chips, sjokolade og den legendariske marinerte svineribba man får kjøpt i Kilpisjärvi.

Tilbake på parkeringsplassen lå Anders og Mons og venta i vindsekken. Det regnet og blåste, men inne i vindsekken holder man fint varmen. Vi gikk en liten bit til før vi slo leir ved et vann noen hundre meter unna veien. Her ble det ett skikkelig festmåltid før vi sovna.

Kjøttkvernvarden


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.