11. september

Det blåste og regnet da vi sto opp så vi tok på oss skallklær og gikk avsted i retning Rostahytta. Etter 6 kilometer ankom vi hytta og der var det en hel haug med folk. DNT ung hadde hatt turlederkurs, med 11 deltakere som var i ferd med å vaske seg ut og reise hjem. I tillegg var det tre andre og to hunder på hytta. Vi ble sittende en liten stund mens vi spiste nøtter og sjokolade før vi gikk videre mot Gappohytta.

DNT stiene her i Indre Troms har vært veldig godt merket og terrenget er stort sett lett og fint å gå i. Det er noe oppoverbakke og litt steinur her og der, men ikke noe man tenker så mye på. Fra Rostahytta går man oppover Isdalen før man dreier østover inn i Sverige også tilbake i Norge før man ankommer Gappohytta. Turen er på ca 20 kilometer og tar 5 timer, vi brukte 6 med to gode pauser.

Gappohytta består av to store hytter og ett anneks der man kan ha med hund. Da vi kom til annekset var det en mann med hund her så det ble litt trangt, men det gikk fint. I den ene store hytta var det en far og sønn som kom fra Finland.

I morgen tar vi en hviledag og den som trenger det mest er nok Mons. Han har vært litt daff på slutten av dagene i det siste. Vi har gitt han ekstra mat og han har spist godt så vi satser på at han er i form igjen snart.

DNT gjengen

Vi gikk forbi en helt grønn elv

Susanne og Mons på vei innover Isdalen

Flere fine fjellformasjoner


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.