8. september

Etter frokost kom folkene fra hytta opp til leirplassen vår, de skulle gå en tur og sjekke ut grottene som er gravd ut av elva som renner ut av Fremste Lappskardvatnet. Vi ble med de ned i juvet ved elva og inn i grotta. Det var ganske lite vann og det holdt å brette opp buksa til knærne. Vannet var derimot ganske kaldt, men det hjalp å gå med sokker og ikke barbeint. Grotta gikk ett stykke innover fjellet og man kunne følge den hele veien. Det siste stykket var ganske dypt, så vi gikk ikke helt inn.

Oppe ved leirplassen fikk vi igjen nye veibeskrivelser gjennom både Lappskardet og Høgskardet. Dette var til god hjelp og vi fikk en flott tur. Selv om det ikke er noen stier her hadde vi ingen problemer med å navigere oss gjennom terrenget.

På en høyde sørøst for Indre Lappskardvatn ligger en slags sameleir opp hit går det et tydelig firehjulingsspor. Der Leaððojokha og Beagašanjokha møtes traff vi på sporet, her spiste vi også lunsj. Vi ble liggende lenge i sola og slappe av, kanskje litt for lenge. Klokka gikk litt fra oss og var blitt nesten 17 før vi igjen var på farten.

Et stykke nedi Høgskardet, rett før det blir bratt, slo vi leir. Vi hadde ikke gått så langt, men tenkte det var allright å ligge på fjellet i natt også. Utsikten ned mot Dividalen og over til fjellene på den andre siden var også helt super. Vi ligger godt an i forhold til etappen så det er ingen grunn til å stresse. I morgen går vi ned i Dividalen, sørover til Kvennelva også følger vi merket sti innover mot Dærtahytta.

Kveldens leirplass

Herlig varmt høstvær

Susanne og Mons slapper av

Njunis

Super fint i Indre Troms

På vei inn i grotta

Mons ser reinsdyr

Inngangen til grotta

Vi våknet til tåke som kom sigende inn over vannet


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.