6. september

Vi fant ut at det var like greit å ta taxi 10km ut av Bardufoss og fortsette der vi kom ut på veien da vi kom ned fra fjellet. Dette sparte vi 10 kilometer på og teknisk sett er det ikke «juks». Det blir uansett 30 kilometer på vei innover Kirkesdalen før vi kan begynne å gå opp i fjellet igjen.

Vi har gått litt over 20km på asfalt i dag, det merkes godt i beina spesielt når sekkene er fulle av mat. Vi har beregnet 13 dager fra Bardufoss til Saraelv og da blir sekkene tunge. En dagsrasjon per person består av 100g sjokolade, 130g nøtter, to turmat og havregryn/müsli med sukker og tørmelk. Vi har også med litt andre greier som for eksempel spekepølse og 1 liter matolje. Ikke rart det blir tungt. Mons bærer kløven sin igjen og det hjelper på. Vi veide sekkene til 23,5 og 32,5 kilo, dette er med de lette klærne og skoene på kropp og føtter og dermed alt det tyngste i sekkene. Bare fjellstøvlene veier rundt 1,5 kilo så det skal bli godt å få dem på beina. Vi mener det er verdt den ekstra vekten å ha med joggesko for å gå med på vei, i tillegg gir det oss også noe annet å bruke når vi er i sivilisasjonen for å handle og lignende.

Vi sleit litt med å finne en allright teltplass da vi plutselig så en gjengrodd vei ned til elva. Det var lite vann i elva så vi slo opp teltet på grusen der elva normalt renner. Vi satser på at vi ikke flyter avgårde i løpet av natta.

Mons og Susanne leker ved elva

Kveldens teltplass

Kjeeedelig å traske langs veien….


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.