3. september

Etter å ha sovet sånn passe dårlig våknet vi til overskya og ganske varmt vær. Vi pakket sakene og gikk avsted videre på veien før vi tok av ved Fossland, herfra gikk det oppover og det ble mer og mer høst og farger jo høyere opp vi kom.

Etter at veien tok slutt kunne vi følge et firehjulingsspor videre oppover. Dette gjorde at det var fint å gå, men til tider litt vått. Opp mot Nystedskardet ble hjulsporene erstattet av beltevognspor, her har forsvaret tydeligvis en trasé der de kan kjøre. Dalen oppover mot skaret var veldig flott og med høstfarger ble det enda bedre.

På toppen av Nystedskardet går det bratt nedover mot Skardelva også oppover et nytt skar som heter Grønhaugskardet. Dalen innover er bratt på begge sider og det er nesten 1000 høydemeter opp til toppene på hver side. Terrenget er veldig vilt, men samtidig lettgått og fint. Selv om det ble en en liten avstikker mot Bardufoss har vi fått med oss et område som definitivt er noe helt for seg selv. Vi føler ikke at vi har gått glipp av noe, men heller fått med oss noe som de fleste andre går rett forbi.

Teltet ble slått opp i enden av Klokkardalen slik at vi fikk utsikt rett opp mot Rypelars på 1238moh. Denne gangen kunne ikke teltplassen vært bedre, mose, flatt og utsikt både oppover og nedover dalen. Hele dette fjellområdet har vi lyst til å utforske senere. I tillegg til å være vanvittig fint er det veldig enkelt tilgjengelig med Bardufoss som utgangspunkt.

Høsten er her!

Klokkardalen

Rypelars

Istidan, Tolvtinden er den spisse

Grønhaugskardet i enden av dalen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.