30. august

Toget gikk ikke før kl 11 og vi hadde derfor god tid til å spise frokost og pakke sekkene våre. Likevel ble det bittelitt stress når vi skulle sjekke ut fordi vi lå å slappet av i sengen helt til det siste. Det har vært sol og fint i Narvik så da er det jo klart at når vi skal ut å gå så regner det. Det regnet store deler av dagen, men klarnet opp på kvelden og vi fikk akuratt slått leir før det begynte å regne igjen.

Selv om vi hadde regn og tåke var Turen på Rallarveien fra Katerat til Riksgränsen veldig fin. Det er mye historie knyttet til Ofotbanen og attpåtil er det den jernbanen som frakter aller mest gods i hele Norge. Det er svensk jernmalm som er årsaken til at banen er bygget. Rallarveien går også an å sykle, men man skal holde tungen rett i munnen da noen partier er stupbratte.

Da vi kom frem til Riksgränsen kjøpte vi oss en is og en brus. Det var litt kaldt å spise is, men ganske godt likevel. Etter ispausen satte vi kursen mot Stordalsstua, og nå går vi strekningen på svensk side. Det blir ca 15km i Sverige, men nå som Mons har fått vaksine skal det gå greit. Mons er forøvrig i slaget igjen og har trukket i båndet i hele dag, først fordi han redd for tog også fordi det var reinsdyr forran oss.

Vi slo leir ved Njuorajávrresáiva på en fin flat plass, Mons fikk ett griseøre og sovnet i lyngen. Etter at vi hadde krøpet ned i de tjukke gode soveposene lagde vi middag og spiste litt godteri og delte en cola boks. Ikke rart sekkene var tunge ut fra Narvik, de er fulle av godsaker!

Tåkete langs rallarveien

Mer tåke

Jernmalm kjører til Narvik 24/7 alle dager

På fjellet igjen

Endelig fått opp leirplassen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.