28-29. august

Mons har veldig vondt i labben sin og har nå klart å slikke den såppas mye at det er blitt ganske sårt og betent. Derfor dro vi til dyrlegen for å sjekke ut problemet. Det viser seg at den ene kloa på siden av labben har fått seg en smell og sannsynligvis er det denne som har ført til at han har slikket på seg våteksem på labben. Han fikk beroligende og veterinæren satt i gang med å barbere labben. Det hadde blitt en del skorpe med væske under som ble fjernet. Det så veldig vondt ut og det er ikke rart at dette har vært plagsomt. Krem ble smurt på og en bandasje holdt det hele på plass. Med oss fikk vi «lampeskjerm» slik at han ikke får slikke seg noe mer, i tillegg fikk vi antibiotika, smertestillende og en krem mot eksemet.

I og med at Mons ikke er helt i slaget, og fordi vi også er slitne etter en lang etappe fra Fauske til Narvik, tar vi to hele hviledager. Vi har også en del utstyr som må ordnes og kjøpes inn mens vi er her og da er det fint med god tid. I tillegg ordnet vi pass og vaksine til Mons slik at vi kan ha han med inn i Sverige.

Vi har nå fått varmere soveposer, Anders er den som har fryst mest. Han mangler litt av sin vanlige «padding» og da blir det fort kaldt med en dunpose med 300 gram fyll. Vi har også handlet inn ett ekstra sett med ullundertøy slik at vi alltid har ett tørt skift. Nye ullsokker er også blitt kjøpt inn, dersom været slår seg vrang igjen har vi nå enda ett par å skifte til. Tarpen som vi nesten ikke har fått brukt, på grunn av for mye vind, her i Nordland er blitt byttet ut med en vindsekk. Nå kan vi spise lunsj i den dersom det blåser og regner. Fjällräven buksa til Anders blir bytta ut med en tynn og lett softshell bukse. Fra nå blir det for det meste skallbukse, med mulighet for å skifte til noe tynnere på hytter eller i pent vær. Fjällräven buksa blir rett og slett for klam, sannsynligvis på grunn av skitten som samler seg i stoffet.

Ellers har vi spist og slappa av her i Narvik. Mons har fått masse kos og det virker som han er klar til å ta fatt på neste etappe mot Bardufoss. Kløven har vi sendt videre fordi vi syntes synd på han. I og med at vi nå tar toget tilbake til Katterat, og fortsetter der vi slapp, sparer vi en dagsmarsj på etappen til Bardufoss. I tillegg har vi snakket om å øke lengden på dagene noe, så vi regner med å bruker 6-7 dager istede for de planlagte 8. Vi skal nok gå fint klare å være «back on track» i forhold til den opprinnelige planen vår innen kort tid.

Mons er på bedringens vei

Narvik har blitt finere siden sist gang Anders var her for 10 år siden

Sokker som skylles opp er ikke noe vakkert syn…


2 kommentarer

Elin gabrielsen · 29. august 2018 23:04

Mye fin lesing? og masse flotte bilder. Fytterakkern så møkkete sokker!!! God tur til Bardufoss

Berit · 30. august 2018 20:27

Vi heier på dere!! ??
Hilsen damene som går Norge på langs (og på kryss og på tvers)

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.