14. august

I dag kom vi oss endelig opp på fjellet igjen, Rago nasjonalpark står for tur. Selv om Rago er ganske liten er den sammen med de svenske nasjonalparkene Padjelanta, Sarek og Stora Sjöfallet noe av de største villmarksområdene vi har i Skandinavia. Naturen i Rago er bratt og kronglete, men til gjengjeld virkelig flott.

Vi startet med å gå litt på vei fra Straumen til Tørrfjordelva, herfra gikk vi «snarveien» fra Steinbakk over Tverrfjellet og inn i Rago. Det gikk først bratt oppover på en traktorvei før det ble mer småkupert og myrete. Vi nådde den merka stien inn til Litlverivatnet rett nedenfor vann 472, men det var virkelig bratt og knotete terreng. Til gjengjeld fikk vi en flott utsikt ned mot Litlvervivassforsen og plutselig var alt strevet vel verdt turen.

Etter noen få bilder i området ved brua og fossen gikk vi videre innover og slo opp teltet ved Sølvskarvatnan. Her var det en godt brukt leirplass på en liten odde som passet oss perfekt.

Dette var også siste dagen vi hadde nogenlunde ok mobildekning uten at vi trengte å være på fjelltopper.

Litlvervivassforsen

Storskogdalen

Kanskje de mest kjente delene av Rago nasjonalpark

På vei over fossen

Teltplassen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.