8. august

Vi så ikke noe til de andre som kom gående i natt, i dag tidlig. Istede møtte vi en dame som også gikk langt, hun skulle få fra Nordkapp til Sicilia, i etapper. Hun kom fra Saltfjellstua 5km unna og var ferdig med gåinga for i dag. Hun skulle nemlig videre til Bolnastua i morgen, og da ble det litt langt å gå alt på en dag.

Dagens etappe går fra Krukkistua forbi både Saltfjellstua og Midtistua og til Bjellåvasstua, på veien passerer man også to flotte steinhytter som har blitt restaurert. Det er nok av overnattings muligheter på denne delen av Telegrafruta, som er en historisk vandrerute som følger de gamle linjene over Saltfjellet.

Oppe ved Midtistua møtte vi tre stykker med hver sin hund. Vi slo oss ned å spiste lunsj utenfor hytta. Vi ble en liten stund før vi gikk videre oppover mot Nordre Bjøllåvatnet. Dette vannet er ganske stort og det sies at det finnes flott røye her og i Søre Bjøllåvatnet. Dagens tur var veldig fin og lettgått, vi brukte ikke lang tid og var fremme ved 17 tiden.

Ved Bjellåvasstua møtte vi 4 stykker som var på dugnad for å sette inn nytt kjøkken i hovedhytta. De jobba og styra på hele dagen og kjøkkenet ble riktig så fint. På kvelden spiste de røye som de hadde fiska i vannet, som vi også fikk smake på. Det vanket også en Nordlands pils på oss som smakte veldig godt!

Utenfor hytta gikk også Reinert, en tam kjørerein fra Saltdal. Han er blitt satt ut på fjellet, men har ikke fått innpass i noen flokk. Derfor har han begynt å henge rundt Bjellåvasshytta i håp om å få litt selskap i menneskene som som kommer innom her. De fleste lurer nok litt når en svær reinsbukk kommer helt inntil og blir nok dermed litt skeptiske. To vandrere fikk opp tempoet veldig når han begynte å følge etter dem, til dugnadsgjengens store glede. Vi syntes Reinert så litt trist ut der han gikk helt for seg selv.

Pause ved Saltfjellstua

Godt med kaldt vann på fjellet

Nordre Bjøllåvatnet

Reinert henger rundt hytta

En gammel bukk som er veldig tam


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.