7. august

Vi begynte å gå oppover Tespdalen, sola skinte og det var passe varmt. Det tok ikke lang tid før vi kom opp til Storbekken hvor også Polarsirkelen går. Det tok altså 100 dager å komme seg til polare strøk!

Da vi kom opp til Tespvatna tok vi lunsj og en liten lur. Anders prøvde også fiskestanga, men det ble ikke noe. Sola skinte fortsatt, men det var en litt kald vind så vi måtte ha på oss en jakke når vi satt i ro. Vi hadde også satt opp tarpen slik at det ble litt skygge som Mons kunne ligge i. Han syntes det var helt topp og skulle nok ønske seg en lengre pause.

Oppe ved Lappflyttarskardet fikk vi en kjempe flott utsikt utover Bjøllådalen. Rett ovenfor oss lå også Nordre- og Søre Kjerkesteinen, dette er to kjempe store stein som stikker opp i terrenget. På disse steinene vokser det nesten ingen planter, fordi steinene er av ett eller annet slag som er giftig for planter. Oppover både Tespdalen og Bjøllådalen var det lite ryper, vi så ett eneste kull hele dagen.

Framme ved krukkistua var det stille og rolig, det var noen som hadde gått herfra tidligere på dagen. Vi ble alene hele kvelden, men da vi lå å sov kom det noen gående forbi. Mons satt i med bjeffinga si, og de skjønte nok raskt at de måtte gå inn i sikringsbua. Det var nok like greit, for det hadde vært litt slitsomt om de skulle kommet inn i hytta vår klokken 12 på natta.

Utsikt nedover Bjøllådalen

En av Kjerkesteinene

Polarsirkelen!

Bjøllådalen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.