6. august

Etter en regnfull natt våknet vi til oppholdsvær, sola tittet også såvidt frem bak noen skyer. Vi fikk hengt ut de våte klærne fra i går, og de ble i alle fall litt tørrere. Ytterteltet var veldig vått så det ble pakket utenom innerteltet. Da vi hadde pakket ned leiren forsøkte vi å få taxi inn til Storforshei, vi har nemlig tenkt å fortsette videre herfra etter å ha hentet mer mat. Den ene taxien i Storforshei var dessverre opptatt noen timer på morgenen, så vi fikk ta beina fatt de siste 6 kilometerne vi hadde igjen.

Da vi kom frem stoppet vi først ved YX’n, her spiste vi hver vår baconpølse og brus. Deretter gikk vi bort til butikken hvor vi hentet posten vår. Susanne sin skallbukse var ødelagt, og Norrøna hadde sendt en ny og bedre. Den andre buksa til Susanne var blitt for stor, så dermed hentet vi også en Fjällräven tights. Det siste som ble byttet ut var Salewa skoene til Susanne, disse er ikke vanntette og hun bruker derfor de gode gamle Alfa Walk Queen fra nå. Mons sine pakksekker holdt ikke lengre tett, men nå har vi fått nye. Det ble en del post denne gangen, men det er slikt som skjer når utstyr må byttes ut.

Etter at vi hadde handlet og pakket om sekkene vår gikk vi tilbake til YX’n for å spise lunsj. Susanne bestilte en stor kebabpizza til oss som vi slukte. Vi diskuterte også ruta videre mot Tespdalen og hva vi skulle gjøre. Vi fant ut at det gikk en grusvei/traktorvei fra Storforshei og helt ned til Moen ved E6. Derfra var planen å gå 10 kilometer på E6 helt til Nordre Dunderland hvor vi skulle følge en umerka sti opp til Grannes og Tespdalen. Da vi var kommet oss ned til E6 og gått ett lite stykke på den stopper en bil i veikanten. Ut kommer Erik som vi møtte for to dager siden. Han hadde vært inne på bloggen å sett vår planlagte rute og fulgt med hvor vi var på trackingen. Han anbefalte å ikke gå den umerka stien fordi den var vanskelig å finne og til tider grodd veldig igjen. Istede fikk vi skyss ca 18 kilometer opp til Bjøllånes. Vi tenkte at det var like greit, for da slapp vi å knote mer enn nødvendig. I tillegg bygges det ny E6 gjennom Dunderlandsdalen så det er litt veidirigering og slikt som kan gjøre det uoversiktlig.

Oppover Tespdalen var det ikke enkelt å finne teltplass, men ved ett utheng ca 5 kilometer oppover fant vi en flott plass. Vi har utsikt bratt ned til Elva Tespa videre oppover dalen. Totalt for dagen har vi gått 22km og kjørt ca 18km. Dette sammen med at vi går til Fauske og ikke Sulitjelma gjør nok at vi tar innpå noen dager igjen. Vi får se når vi er er Fauske, men det ser ut til at vi nå bare er tre eller fire dager bak skjemaet, det er helt supert for da er vi «back on track» med vår opprinnelige plan.

Susanne og Tespdalen

Mons og Tespdalen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.