4. august

Vi sjekket ut fra Umbukta fjellstue og gikk mot Sauvasshytta, Thomas slo følge og vi gikk sammen et stykke. Da vi kom til vestre Sauvatnet skilte vi lag, Thomas gikk videre mot Sauvasshytta og vi gikk mot Plurdalen. Kanskje vi sees igjen lengre nord?

På vei nedover i dalen møtte vi flere folk, bland annet Erik med kone og barn på vei opp på fjellet for å overnatte. Vi fikk flere gode tips om hvor vi burde gå videre, og at det var en stor teltleir nede i dalen. Nede Plurdalen sto det flere biler parkert, det er tydelig at dette er ett populært område for alle typer turer.

Grusveien slynger seg langs med juvet i Plurdalen, elva Plura går under jorda øverst i dalen og det er flere grotter som har kollapset og som skaper et skikkelig juv. På veien møtte vi en gjeng grotteklatrere som skulle til Spurtforsen for å sjekke ut grottene der. Det var også flere biler som passerte oss i begge retninger, så det var tydelig stor aktivitet i dalen.

Da vi kom ned til Jorbrua oppdaget vi at både grottedykkere og grotteklatrere hadde ett stort årlig treff. Det var satt opp en slags campingplass for deltakerne hvor det var telt, bobiler og campingvogner. I tillegg var det en åpen kafé på gården der de solgte litt diverse godsaker, det ble blant annet kanelsnurrer, pølse og cola på oss. Vi snakket med Visit Plura, som var arrangør, og fikk lov til å campe sammen med grottefolka. Det er også en fersk artikkel på NRK om Pluragrottene.

Elva Plura er demmet opp og det er blitt ett stort magasin oppe ved Kallvatnet. Da elva ble demmet opp fikk man tilgang til grottene som har blitt gravd ut av vannet etter mange mange år. Grottene er i dag Nord-Europas største og det er mange som dykker her. I tillegg er det flere tørre grotter der man kan komme seg inn uten dykkerutstyr.

Selv om det var god stemning i leiren og masse folk tok vi en tidlig kveld. Vi var litt slitne etter dagens marsj og det var godt å strekke seg ut inne i teltet. Vi sovnet da ungene i leiren var ferdig med å leke gjemsel rundt teltene.

Mons ser etter reinsdyr

Susanne ved området der grottene har kollapset

Teltplassen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.