30. juli

Etter en god natts søvn i hytta ved Krutvatnet våknet vi av at Thomas begynte å romstere. Han dro rett etter at vi hadde spist frokosten vår. Vi var ganske effektive og var på farten en drøy halvtime etterpå.

Det var svalt og fint da vi kom litt opp i høyden, i tillegg var det en liten bris. Da vi gikk nedover mot Famvassdalen ble det varmere og varmere. Svetten rant, selv om det var nedoverbakke. Turen over fjellet var ganske lettgått, men stien er noen steder dårlig merket. Det er vistnok DNT som har tatt over merkingen av Nordlandsruta, men siden de ikke har noen hytter i starten blir det nok dårlig med merking også.

Rett før vi kom til grusveien nede i dalen var det en fin åpen gressslette, her spiste vi lunsj og slappet av en liten stund. Når vi satt her kom det noen som skulle plukke multer, men vi tviler på at de er modne nok enda. Susanne fant bare 5-6 modne multer på vei over fjellet.

Grusveien bort til Famvatnet var egentlig litt kjedelig. Heldigvis var det bare 6 kilometer før vi tok av og fulgte stien oppover i fjellet igjen. Oppe ved storbekktjønna møtte vi Thomas, han hadde rukket å slå leir og var akkurat ferdig med å bade da vi kom. Vi hadde på forhånd sett oss ut Kjelevatnet, ca 2 kilometer videre, som et mulig sted å slå leir.

Oppe ved Kjelevatnet fant vi en ok plass til teltet. Det var litt vanskelig å finne en flat plass fordi det var mye humper og dumper i området. Anders fisket seg rundt hele vannet, men fikk bare en liten ørret. Vannet virket lovende, men det var nesten ingen vak og ellers veldig dødt. Utsikten nedover Skinnfelldalen gjorde likevel leirplassen komplett.

En liten hvilepause

Utsikten er upåklagelig


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.