27. juli

Etter en god natts søvn på asylmottaket sto vi opp og spiste frokost. Vi hadde kjøpt rundstykker og pålegg, deilig med noe annet enn müsli og havregryn. Vi pakket om sekkene og gjorde klar esken som vi skulle sende hjem igjen. Det blir alltid noen småting til overs, og da er det supert å sende det tilbake.

Litt utpå formiddagen gikk vi ned til butikken og fikk sendt pakken avgårde. Deretter tok vi en tur til fjellfolkets hus for å se på utstillingen der. De hadde et slags museum der det var trekkspill, folkedrakter, bunader og diverse andre greier. Vi fikk også vite at det var ett samisk kulturhus like borti veien så da tok vi turen dit også. Der hadde de en tidslinje over hvor dårlig samene har blitt behandlet opp igjenom årene.

Etter å ha tuslet litt rundt i Hattfjelldal dro vi for å handle proviant til neste etappe. Vi kjøpte inn litt ekstra, slik at vi ikke går på samme smell som fra Meråker, så nå burde vi klare oss veldig bra.

Det ble pizza fra kroa til middag, vi bestilte den største og ble stappmette. Det var utrolig varmt denne dagen og selv om Susanne hadde spist 2 is allerde ble det også en slush til dessert. Anders fikk en liten smaksslurk. Etter middag gikk vi tilbake til asylmottaket hvor vi slappet av i sofaen med potetgull, brus og godteri. Vi fikk også med oss sommeråpent på NRK. Vi la oss tidlig fordi vi ville forsøke å komme oss avgårde før den værste varmen setter inn i morgen.

Litt proviant for de neste 9 dagene

Susanne pakker sekken på rommet sitt

Asylgangen


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.