25. juli

Det regnet mye i natt, men vi hadde det tørt og fint inne i teltet. Mons sov som en stein selv med uværet like over oss. Vi sto opp klokken 8 og akuratt da ga regnet seg noe, likevel slo vi opp tarpen slik at vi kunne site ute å spise frokost. Vi rakk akuratt å pakke sammen alle sakene våre før det begynte å regne skikkelig igjen, det var flaks!

I enden av Legdvatnet ligger det en hytte, men vi kunne ikke se om det var noen der fra leirplassen. Når vi nærmet oss så Susanne at det var folk der, flaks for oss fordi da kan vi spørre om hvor stien ned i dalen begynner. De som var på hytta kunne fortelle at både Øvre Båttjønna og Legdvatnet var gode ørretvann, og at de i går hadde tatt en på godt over kiloen. De viste oss hvor stien startet og vi gikk videre.

Det gikk slakt nedover hele veien ned til Øyum. Stien var dårlig merket, men godt synlig. Vi måtte igjen krysse Little Susna, men denne gangen kom vi ikke helt tørrskodd over. Susanne ble litt våt på beina, men siden det regnet såpass mye var det nok bare ett tidsspørsmål før hun hadde blitt det allikevel. Uflaks der altså.

Nede i dalen fortsatte det å regne, uten antydning til å avta. Heldigvis var det satt opp et fint skilt som viste avstand til forskjellige steder i området. På skiltet sto det 0,1km til en Gapahuk, skikkelig flaks! Vi kunne dermed spise lunsj under tak. Uheldigvis var det ett vepsebol i gapahuken, men vi klarte fint dele plassen. Null vepsestikk!

Vi tok oss god tid ved gapahuken, og etter en stund kom det en oppsynsmann fra Statens Natur Oppsyn. Han var klissvåt, men likevel i godt humør. Vi spurte om veien videre mot Hattfjelldal og han kunne fortelle oss at vi måtte ta brua ved Ivarrud og gå på østsiden av Susna fordi brua lengre nord var tatt ned. Flaks igjen, hadde vi ikke fått denne informasjonen ville det blitt en lang omvei å gå tilbake igjen.

Etter at oppsynet hadde kjørt avgårde tittet sola frem, vi fikk tørket opp litt og la i vei. Sola skinte og det var helt greit å gå litt på vei igjen. Susendalen er ganske fin, med flere velholdte gårder og til og med en hjortefarm. Susanne dagdrømte om småbruk, griser, høner og geiter. Selv om den opprinnelige ruta gikk langt oppe i fjellet, fikk vi en fin tur nede i dalen.

Vi gikk nordover på veien mot Hattfjelldal, men tok av ved veien til Ørjedal. Ved Ørjedalstjønna fant vi en ganske dårlig teltplass, men det fikk duge. Teltet ble slått opp og vi slappet av. Vi spiste nøtter og sjokolade og derfor ble middagen utsatt noe. I morgen går vi de siste kilometerne inn til Hattfjelldal. Her tar vi en hviledag og håper at pakken vår kommer frem til fredag. Hvis ikke må vi se an litt hva vi gjør.

Gapahuken vi spiste lunsj i

Anders og Mons står å tørker i sola

En eller annen breelv

Småbruk?

Susanne og Mons ved Susna


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.