23. juli

Det regnet en god del i natt og litt i dag tidlig. Fint å våkne til overskya og kjølig vær for en gangs skyld. Frokosten spiste vi under tarpen, mens det regnet lett på duken. Teltet var klissbløtt og tungt da vi pakket det sammen, heldigvis er det meldt sol i kveld og da tørker det raskt.

Vi gikk avsted oppover Virmaelva, her skal det gå en utmerka sti. Stien er vanskelig å finne, men når man først finner det et den ganske lett å følge. Vi rota litt i starten, men klarte oss ganske bra alt i alt. Oppe ved Sapmanelva vadet vi over i joggesko, det var lite vann og ikke noe problem å komme seg over. Vi fant ut at vi ville gå opp til Virmavatnet først og deretter over skaret mellom Gæivenåsen og Steintinden over til Kjukkelvatnet.

Vel oppe ved Virmavatnet slo vi opp tarpen og spiste lunsj under den. Det regner litt og blåste en del, men innimellom tittet sola frem. Anders tok noen kast med fiskestanga og jaggu beit det på 4 ørreter, men den ene datt av. Alle sammen var ganske små, men blanke og fine.

Oppe i skaret møtte vi en kar som var på fisketur, men han hadde ikke fått noe fisk enda. Han mente at sjansene var gode ned i Virmavatnet i og med at dette vistnok skulle være Norges beste ørretvann. Vi tror ikke helt på dette, men at det er et godt vann er sikkert.

Vel over skaret åpnet landskapet seg opp og vi fikk en kjempe flott utsikt ned mot Kjukkelvatnet og over til Kvigtinden på 1699 moh, så vidt vi kan se på kartet er dette den høyeste toppen i området. Vi gikk nedover mot hyttene i nordenden av Kjukkelvatnet og slo leir ved vannet nord for hyttene. Vi strevde litt med å finne en flat plass til teltet, men klarte det til slutt. Anders fikk 2-3 små ørreter her også, men så ble det helt dødt. Vi tok kvelden ganske tidlig og satser på en like fin dag i morgen. Dagen i dag har vært kjempe fin, ikke for varmt og ett lite drag i lufta. Helt perfekt for både to og firbeinte.

På umerket og til tider utydelig sti

Mons og Virmaelva

Mons trives best i ruskevær

Lunsj under tarpen ved Virmavatnet

På vei ned til Kjukkelvatnet


2 kommentarer

Sander Lomsdal Næss · 2. desember 2023 17:21

Hei! Helt genial blogg, er veldig gøy å lese dag for dag og få litt inspirasjon til egne turer og. Jeg lurte på hva slags tarp er det dere brukte? Den som er avbildet her, ser ut som den er liten og lett helt perfekt for langtur. Fant den ikke i utstyrlista deres

    Anders · 2. desember 2023 19:24

    Hei! Vi brukte sea to summit escapist tarp i medium størrelse. Den fungerte veldig bra og var lett.

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.