22. juli

Vi kom oss av gårde litt senere enn normalt i dag, klokka var blitt 10:30 før vi gikk avsted. Vi burde nok stått opp litt tidligere fordi det viste seg at terrenget var ganske tungt. Det er ingen merka stier fra Storgollomsvatnet til Virmadalen, og vi ble derfor nødt til å ta ut kursen selv. Dette er forsåvidt ikke noe problem, men vi havnet i kupert terreng med store kampesteiner og relativt tett skog. Heldigvis fant vi etterhvert områder der det var supert å gå og tempoet ble bedre utover dagen.

Det vi har sett av Børgefjell til nå er kjempe fint. Bjørkeskog med store spredte furuer og tyrier, høye fjell, små og store vann ligger over det hele. Man kan sikkert bruke flere uker på å utforske hele nasjonalparken og likevel ikke få med seg alt. Vi har bare gått noen få kilometer i området, men gleder oss til fortsettelsen. Anders hadde håpet at det gikk an å fiske i Virmaelva, men her var det så lite vann at man helt sikkert hadde funnet ett sted å krysse tørrskodd.

Etter at vi hadde krysset brua over Orvasselva oppdaget vi at leppa til Mons hadde hovnet skikkelig opp. Myggen har nok vært på ferde, og leppa har blitt veldig hoven. Det ser ikke ut til å plage Mons noe særlig, men vi får følge med slik at han ikke blir spist opp. Han har fått sove inne i teltet sammen oss, og det er nok lurt med tanke på hvordan han reagerer på stikk.

Vi fant en kjempe fin leirplass 1.5km oppover Virmaelva. Vi kravlet gjennom tett bjørkeskog og plutselig åpnet det seg en stor gressslette 30 meter fra elven. Dette passet oss veldig fint, selv om vi bare hadde gått 18km. Vi hadde brukt hele dagen og var sultne, så vi spiste middag med en gang. Deretter lå vi å slappet av i gresset helt til knotten begynte å surre rundt oss. Så satt vi opp teltet og fikk strekt ut beina.

Etter at gårsdagens blogg ble skrevet fikk Anders to fine ørreter på rundt 400 gram. Den ene ble til fiskesuppe, mens det andre fikk svømme videre.

Lite vann i Virmaelva

En edderkopp med et flott spinn, men ett dårlig bilde..

Mons sin hovne leppe


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.