21. juli

Under frokosten i dag møtte vi to andre som også går Norge på langs. De går ikke hele turen i ett strekk, men deler den opp. Planen var at de skulle gå på vinteren, men siden snøen smeltet så raskt ble det 2 uker kortere enn planlagt og derfor kunne de ta 2 uker nå på sommeren. Mer om dette finnes her https://bergits.no Kanskje møtes vi ett sted i Børgefjell?

Vi gikk avgårde ved halv 10 tiden, det er heldigvis ikke meldt 30 grader fremover, men fortsatt sol og varmt. Vi gikk på vei i starten og tempoet var bra. Da vi kom til Skånaliseter oppdaget vi at det var gårdsutsalg der. Vi tok turen oppom og møtte eieren på tunet. Han fortalte at de hadde laget geitost her i over 30 år og at han fortsatt holdt på med det. Han hadde ett lite utsalg og vi kjøpte med oss en liten geitost og en reinsnabb med smak av Dærga ost. Vi ble også fortalt at de hadde laget sin egen skulpturpark ute på det gamle beiteområdet. Geiter var det nemlig ikke tid til å drive med lengre så melk ble kjøpt av naboen.

Vi gikk videre og tok av på grusveien inn mot Storgollomsvatnet. Der grusveien slutta fant vi ett litt utydelig 4-hjulingspor som vi fulgte østover. Etter å fulgt dette sporet en liten stund sjekket vi gps’n og så at vi var halveis mellom Lindesnes og Nordkapp. Nok en milepæl er nådd! Teltet ble slått opp ved navnløst vann 489 hvor Susanne hoppa uti og tok noen svømmetak. Her slapper vi av til i morgen før ferden går videre innover mot Børgefjell nasjonalpark.

Kveldens leirplass, mulighet for regn så vi satt opp tarpen

Ysteriet

Gårdsutsalget

Masse godsaker på kjøl, synd vi ikke kunne bære med oss mer


1 kommentar

sus · 22. juli 2018 08:20

Tillykke med I er halvvejs. Vi følger ivrigt med her i Aalborg. Dejlig fyldig rapport og fine fotos. Knæk og bræk med den næste halvdel.

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.