17. juli

Susanne våknet kl 05:30 av sola og tok med seg Mons ut av teltet og la seg i skyggen slik at de begge to kunne sove litt til. Anders lå med hodet ut av inngangen og klarte seg greit. Da vi sto opp for å spise frokost var det allerde så varmt at det var ubehagelig.

Vi pakket sammen sakene våre å la i vei, første stopp ble Kvelia og butikken der. Her tok vi en lang pause, spiste to is hver og drakk energidrikk. Det viste seg også at de registrerte alle som går Norge på langs her og gir dem ullsåler. Vi hadde ikke bruk for ullsåler i 30 varmegrader så vi skulle få dem sendt hjem. Tusen takk for det!

Etter pausen gikk vi videre mot svenskegrensa. Her hadde i egentlig planlagt en annen rute, men med hjelp av noen lokalkjente fant vi en super snarvei. Den nye ruta tok av veien og fulgte grensegata hele veien opp igjennom skaret i Portfjellet, også kjent som Porten. Vi sparte nok nesten en hel mil på dette! Der hadde noen uker tidligere gått ett løp der og stien var derfor merket. Terrenget var bratt og vi ble ganske slitene i den intense varmen. Halveis oppe i bakken tok vi lunsj og slappet av en stund.

Vel oppe og forbi skaret tok vi ut kursen ned mot Rydningætra. På vei ned var det fryktelig mye klegg som gikk oss på nervene. Tempoet ble dermed høyt og vi kom oss raskt ned til sætra og videre ned til Langtjønna hvor vi slo leir. Alle tre tok seg også en dukkert i vannet, Mons var nok den minst villige, men kanskje den som trengte det mest. Han blir fryktelig varm i sola om dagen.

Formen til Mons har vært ok i dag, ingen halting og alt ser greit ut. Han gikk med potesokker, men disse slites fort på asfalten. Vi har bedt de hjemme om å kjøpe flere som vi håper å få i Hattfjelldal. Frem til da får vi klare oss med de vi har, det skal nok gå greit i og med at vi snart er ferdige med asfalten for denne gang.

På vei ned til Kvelia

Kvelibua, hvor vi fikk ullsåler og spiste is

Susanne tok en svipptur til Sverige

Litt usikker på hva de gjør med strutsen

I grenseland

Portfjelle og Porten

Gjennom porten

Gjennom porten


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.