13. Juli

Vi sto opp tidlig for å ha god tid til å nå butikken i Sørli før stengetid kl 19. Knotten var allerde på farten så det ble en kort frokost. Det var så ille at Mons gikk tilbake i innerteltet for å sove mens vi spiste, de setter seg i ørene og ansiktet hans. Spesielt rundt øynene er det nok lett for de å komme seg igjennom pelsen.

Vi kom oss avgårde og det gikk raskt og fint bortover grusveien. Vi tok frem mobilen og fant en ledig hytte på inatur.no, denne ble booket og vi avtalte med Leo Lyngstad når vi skulle være der. Hytta heter Lenglihytta, og leies ut av Sørli fjellstyre. Her skal vi ha en hviledag, før vi går videre mot Røyrvik på søndag.

Etter ca 15km på grusveien stoppet det en bil, det var kona til Leo som kom kjørende. Hun skulle besøke faren i Berglia og tilbydde seg å ta med seg sekkene våre tilbake til hytta vi skulle sove på. Utrolig deilig å gå uten sekk, skikkelig heldige var vi. Tusen takk!

Vi tok med oss dagstursekken med gps, vannflaske og lommebok videre. Vi gikk tom for vann og fikk fylt flaska ved ett hus ovenfor Jule. Anders og Mons gikk ned til Julesstraumen slik at Mons fikk drikke litt. Da vi kom opp på veien igjen ble det litt styr, og vannflaska gikk i bakken og knuste. Uflaks! Vi trodde Nalgene flasker var uknuselige, men denne har vært med på litt av hvert så det kan hende den har blitt litt sprø i plasten.

Vi gikk langs veien bort til Lenglihytta og her møtte vi Leo, han fortalte oss litt om området og at han jobbet som oppsyn i Lierne i tillegg til deler av Blåfjella og Skjækerfjella. Vi sto og skravlet en stund før kona hans kom kjørende med sekkene våre. Etter dette gikk vi bort til butikken, hentet pakken vår og handlet inn masse god mat. Nå skal vi fylle på med så mange kalorier vi klarer i resten av dagen og i morgen før vi går videre på søndag.

Transport av sekkene. Det er en fryd å gå uten oppakning, spesielt på vei

På tur med en liten dagstursekk

Deilig å kjøle seg ned i Julesstraumen

Det var litt vann igjen i flaska, men vanskelig å drikke fra den


2 kommentarer

Ånund · 14. juli 2018 22:58

Har nettopp lest gjennom «Loggen» dere skriver, etter at jeg selv har vært på ferietur med båt i 17 dager.
Enklere med båt, og passer bedre for 70-åringer som meg.
Båtturen har vært mellom Ålesund og Stord, og vi har mange idyller både på fjellet og ved havet.
Fantastisk heldige er vi, som vokser opp i Norge.
God tur videre!

    Anders · 14. juli 2018 23:58

    Uendelig muligheter i Norge. Vi ser at 6 månder egentlig er for kort tid til å få oppleve alt, skulle gjerne hatt mye bedre tid.

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.