11. juli

I dag var det meldt 27 varmegrader, når sola står opp kl 3 om natta betyr det en fryktelig lang og varm dag. Det var rimelig hett i teltet i dag tidlig og det var omtrent ikke noe bedre ute. Lufta sto helt stille og sola stekte allerde tidlig om morgenen. Vi bestemte oss med en gang for at Mons skulle slippe kløven i dag, dette er på grensen til hva han takler.

Vi gikk avsted ned mot Ismenningen og fant stien mot Gjevsjøen. Denne var godt merket og fin å følge. Da vi kom opp på Plukkutjønnfjellet tok vi av stien og gikk mot øst – nordøst. Vi bushwacka oss helt opp til Søre Gauptjønnaksla og endte på rundt 24km. Dermed er vi i posisjon til å kunne nå Sørli på fredag, men for å klare det er vi nødt til å gå 2 x 25km torsdag og fredag.

Da vi endelig var fremme vasset vi uti vannet på toppen av fjellet, det var herlig og forfriskende. Susanne hoppet uti 2 ganger, men var rimelig raskt oppe. Anders var ikke like tøff, men fikk vasket seg han også.

Siden det var så varmt i dag ble det mange pauser. Uheldigvis har vi ikke så mye mat igjen, så vi fikk nok ikke spist så mye som vi egentlig hadde behov for. Det er litt dårlig planlegging, men det har vært en lang etappe og vi ville ikke bære unødvendig vekt.

Leirplassen

Mons finner seg skygge dersom det er mulig

Veldig varmt i dag, Susanne droppa tskjorta

Spennende terreng her i Blåfjella


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.