9. juli

Kl 0500 våknet vi av romstering i hytta, det var romkameraten vår Per (fant navnet i protokollen) som skulle ut å kikke etter multekart. Vi sov et par timer til, og da klokka var rundt 7 kom Per tilbake for å spise frokost. Vi sto opp like etterpå og da vi var i gang med vår frokost sa vi farvel til Per.

0930 var vi på farten, det var kun 2-3km ned til Setertjønnhytta hvor vi tenkte å raide proviantlageret. Vel nede på hytta låste vi oss inn og tok med oss litt sukker, sjokolade, leverpostei til Mons og en fruktcocktail til oss selv. Videre var planen å følge umerka sti mot Kokfisktjønna, men denne hadde nok grodd igjen for flere år siden. Det ble til at vi gikk på gps og kompasskurs resten av dagen.

Rett før Setertjønnhytta ligger også Norges geografiske midtpunkt, dette er selvfølgelig midt i en svær myr. Heldigvis har noen lagt ut flotte planker å gå på, og selve midtpunktet er nesten som en flytebrygge. Vi visste ikke om dette stedet før vi så skiltet og stusset litt på at dette var midtpunktet. Dette er nemlig ikke midt mellom Nordkapp og Lindesnes, men på en eller annen standardisert målemetode er det i følge kartverket altså midten av Norge.

Ruta vi valgte gikk rett opp mot topp 526 vest for Kokfisktjønna, herfra gikk vi videre oppover i terrenget mot topp 723. Vi gikk på flere morenerygger og det var litt krevend å finne en ok rute. Da vi var kommet opp i over tregrensa var det enklere å navigere og vi fant en fin rute videre innover Tverrfjella. Vi så oss på forhånd ut det umerka vannet 733 som mål for dagen. Området er veldig fint med mange små og store vann, det er relativt lettgått når man kommer opp og utsikten er vid. Hit frister det å dra tilbake!

Vel fremme ved teltplassen fant Anders frem fiskestanga, på det 5 kastet beit det på en flott ørret på ca 800 gram. Vi veide den ikke, og slapp den ut etter et par bilder. Det ble ingen flere napp, men det blir nok noen kast til i løpet av kvelden.

Avslapping ved leirplassen

En stolt fisker

Mons syntes det var topp å komme seg opp i høyden

Setertjønnhytta

Tungt myrterreng utenfor stier i starten av etappen

Midtpunktet

Susanne sjekker ut midten av Norge


2 kommentarer

Anine Eilertsen · 10. juli 2018 13:12

Heisann og gratulerer med å nå forbi Norges midtpunkt. Jeg leste om dere i Stavanger Aftenblad og har siden fulgt med dere helt fra starten. Kan fortelle at jeg er kjempemisunnelig 🙂 Utrolig kjekt, inspirerende og motiverende at dere både skriver og legger ut bilder fra turen deres! God tur og lykke til videre på ferden.

    Anders · 10. juli 2018 19:14

    Tusen takk for hyggelig kommentar! Du får komme deg på tur så ikke misunnelsen for stor ?

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.