8. juli

Vi våknet til sol og varme, vi åpnet opp teltet for å lufte litt og for å slippe ut Mons. Deretter sov vi litt til, og da vi våknet var nederst del av innerteltet fult av knott. Det var bare å komme seg ut og opp av soveposen for og ikke bli spist opp. Frokosten ble spist ute, og det var noen knott som surra rundt oss her også. Fisken setter pris på knotten, den vaket i sett ute på vannet.

Da vi hadde pakket ned leiren var klokka blitt 10:10. Vi gikk inn på den merka dnt stien mot skjækerdalshytta. Selv om terrenget var tungt gikk vi i ett høyt tempo, det var nemlig lagt ut breie fine planker over mye av myrene. Det ble en liten sjokoladepause på de drøyt 14 kilometerne til Skjækerdalshytta. Her spiste vi lunsj og slappet av en liten stund før vi fortsatte mot Lågvassbua. Det ble tungt på slutten av dagen og det var godt å komme frem. Totalt ble det rundt 25km i dag, en del på planker, mye i myr.

Etter en liten stund kom det også en annen kar på hytta. Han var godt kjent i terrenget her og hadde vært her mye. Vi fikk oss en Aquavit og satt å snakka en stund før vi la oss. Han fortalte at det hadde vært bra rypejakt her tidligere, men at det de siste årene hadde vært dårlig. I år ser det derimot ut til at det er noe bedre, vi har i alle fall sett flere ryper med kyllinger.

Flere flotte bruker og plankemyrer å gå på i dag

Lågvassbua

Det er såvidt litt liv igjen i denne furua


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.