2. juli

Etter halveis god natt søvn på Schulzhytta, Mons var litt urolig, våknet vi til en deilig frokost. Det var hjemmelaget brød, syltetøy, spekeskinke og andre godsaker. På hytta møtte vi to damer med en hund, og en mann som gikk Norge på tvers. En tur på 120km og 7 dager, starten er i Stjørdal og målstreken er ved svenskegrensa. Vi fikk vite at de fleste som var innom denne hytta gikk Norge på tvers, men innimellom dukker det opp noen som går Norge på langs også.

Vi startet med å gå fra Schulzhytta og til Nauttjenna, her tok vi en liten pause med sjokolade og nøtter. Det var varmt i dag også, men en liten bris gjorde at det var litt kjøligere enn i går. Likevel valgte vi å bære kløven til Mons hele dagen, den var uansett ikke så tung, men han blir ekstra varm av den. I morgen fyller vi opp sekkene igjen og da blir han nødt til å bære maten sin.

Framme ved Nauttjenna ble vi passert av to utenlandske turister, de fulgte sammen sti som oss. Det virker som stien er lagt om slik at både sommer og vinterløype følger samme trasé, kartet stemmer ikke overens med dette. Videre gikk vi forbi Kongsgruva og bort til Rundtjønna, her spiste vi lunsj og slappet av en god stund. Mons fant seg også en flott stein i skyggen som var god og sval, her fikk han hvilt seg en drøy time.

Etter lunsj begynte vi å gå nedover i terrenget igjen. Her vi fikk øye på to musvåk som svevet rundt og rundt. Vi sto en stund å kikket på dem i kikkerten og vi hørte skrikene de lagde. Vi er ingen eksperter, men tror i alle fall at det var musvåk vi så. Stien gikk over til traktorvei som så gikk over til grusvei. Vi passerte Mannseterbakken, en stor gård som leies ut for bla selskaper og jakt. Vi hadde håpet å finne en fin teltplass langs med elva, men da vi fikk forbi Mannseterbakken fant vi lite. Det ble til at vi slo opp teltet rett inn på traktorveien ved Mannlibekken. Heldigvis var det bare to stykker som passerte oss her så vi fikk ligge i fred og ro.

Varmt og godt i sola!

Norge på langs eller tvers?

Pause ved Nauttjenna

Mannseterbakken

På vei ned til Mannseterbakken

Kategorier: Norge på langs

4 kommentarer

Arild · 5. juli 2018 00:31

Hei dere.
Takk for sist. Jeg traff dere på Schulzhytta for 3 dager siden. Jeg var på tur
Norge på tvers fra Stjørdal til Svenskegrensen. Jeg kom i «mål» 3.juni på ettermiddagen.
Brukte da 4 dager på turen og skrittmåleren på mobilen målte totalt nesten 200 000 skritt :-).
Jeg ønsker dere god tur videre. Det er veldig imponerende hva dere har utført hittil.
Ta vare på hverandre så vil resten av turen bli en fin opplevelse.

    Anders · 6. juli 2018 10:51

    Hei! Så hyggelig at du fant bloggen vår. Gratulerer med vel gjennomført Norge på tvers også på kun 4 dager, det er raskt! Vi håper også at vi kommer i mål en eller annen dag ?

Sissel Brattøy · 6. juli 2018 22:33

Hei, og takk for sist! Jeg og Nikita delte «hunderom» med dere på Schulzhytta, på vår tur Norge på tvers fra fjell til fjord. Jeg kom i mål onsdag kveld, sliten men fornøyd (min venninne måtte dessverre melde pass etter neste hytte). Syns dere er utrolig tøffe, og ønsker dere lykke til og riktig god tur videre! Fortsett å kose dere på tur?

    Anders · 8. juli 2018 15:31

    Så gøy at du fant bloggen! Det virket som dere hadde det fint på tur, selv om en måtte bryte. Kanskje det blir flere hytte til hytte turer fremover? Takk for hyggelig kommentar og god sommer videre.

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.