1. juli

Vi våknet av stekende sol på teltet, Mons hadde allerede klart å snike seg under teltduken og lå i skyggen utenfor. Elin og Sture sto først opp, mens Susanne og Anders var litt tregere. Vi spiste frokost og koste oss sammen før vi pakket sammen telt og utstyr og tok farvel. Det er ikke sikkert vi ser hverandre før til høsten når turen er ferdig. Vi hadde det veldig hyggelig de dagene vi har vært sammen og har både fått slappet av og gått på tur.

Elin og Sture skulle nå gå tilbake samme vei som vi gikk i går, altså fra Græslihytta til Nordpå. De gikk tilsammen snaut 65km på de dagene de har vært sammen med oss, og har virkelig vært flinke. Nå vet de også hva det er vi har gjort de siste 2 månedene. Elin hadde (som vanlig) fått ett par gnagsår, det hører med. Sture hadde litt vondt i noen muskler bak i ryggen, heller ikke det er uvanlig. Uansett kom de seg vel frem i dag også, de gikk til og med litt raskere i dag enn i går, ikke dårlig!

Susanne, Anders og Mons hadde håpet på ett litt lettere terreng innover mot Schulzhytta, men det ble en tung og varm tur innover. Alt gikk lett helt til vi hadde passert Velskardet, det hadde vært ganske varmt frem til nå, men Mons bar fortsatt kløven sin. Terrenget skiftet nå og det ble myr der vi gikk opp og ned i terrenget. Heldigvis har det vært tørt i det siste så myrene var ikke så veldig våte. Kleggen var derimot en plage, Susanne holdt på å bli helt gal. Til slutt slo hu rundt seg med en bjørkekvist og banna og sverta. Det endte med at hu tok på seg myggnettet, men det er jo heller ikke så veldig behagelig å gå med.

Varmen ble mer og mer intens utover dagen og vi fant ut at det var best om vi bar kløven for Mons. Susanne bar kløven med den ene matposen, Anders bar den andre matposen. Mons slo om takten og fikk en helt ny energi. Vi er helt nødt til å tenke på Mons når det er så varmt som i dag, han har veldig mye pels og blir fort varm. Varmen skal fortsette i morgen, men så blir det litt kjøligere. Vi må nok bære kløven til Mons litt i morgen også.

Nå sitter vi på Schulzhytta og slapper av, her blir vi til i morgen. Da slipper vi å våkne i ett glovarmt telt, vi kan dusje og vi får middag og frokost. Det har blitt en del hytter underveis på turen, det er skikkelig digg når man er sliten og sulten.

Elin og Sture på vei tilbake

Allright terreng i starten

Vi forsøker å få Mons til bade

Utsikten bak oss og mot Velskardet

Kupert myrterreng

Schulzhytta

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.