27. juni

Etter nok en natt på hytte våknet vi til skyfri himmel og stekende sol. Det var faktisk så varmt at Susanne tok seg ett morgenbad i Damtjønna. Anders og Mons syntes det var litt for kaldt i vannet og holdt seg på land.

Dagens etappe er tegnet grovt inn på kartet, og vi spør derfor lokale folk om veien når vi møter noen. Rett nedenfor Kaldedalsfjellet møtte vi en hyggelig trønder som fortalte oss at det var bedre å gå ned til Tangvollen og opp til Tverrbekktjønna istede for å gå rett over fjellet Hamran. Det ville bli litt lengre, men mye bedre terreng og flere stier og gå på.

Da vi kom opp på høydene sør for Tverrbekktjønna dalte tempoet til Mons noe. Det var tydelig at varmen ble i meste laget for han. Susanne tok den ene pakksekken med hundemat og Anders tok resten av kløven med mat i sekken sin. Mons var strålende fornøyd og fant til og med en snøflekk å rulle seg i. Mons slapp å bære kløv resten av dagen.

På vei ned mot elva Nekkjåa runda vi 1000km, og har nå gått en tredjedel av turen! Nede ved brua over elva er det på kartet en privat ubetjent hytte, vi tenkte å bruke denne, men den var låst. Vi gikk derfor videre et godt stykke og la oss til slutt oppe ved Vassbekktjønna. Susanne tok seg like godt ett kveldsbad med en gang vi kom frem. Her ble også de første kastene med fiskestanga tatt. Det vaket mye, men ingen bet på sluken. Vi endte på ca 25km i dag og har ett godt utgangspunkt for å nå Haltdalen i morgen, der vi skal møte foreldrene til Anders.

1000km unnagjort!

Disse kuene fulgte etter oss helt til vi gikk igjen ei grind

Anders prøver fiskelykken

Ingen kløv + snø = ???

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.