26. juni

I dag var det brødmat til frokost, det smakte med litt forandring. Mons fikk også smake på leverposteien, noe han syntes er det beste i verden. Etter at vi hadde ryddet oss ut av hytta satt vi kursen mot stien som går ned fra Litlensjøen, det var strålende sol og veldig varmt allerde kl 10. Vi måtte nå finne veien i terrenget på egenhånd, det er ingen stier på kartet som går dit vi skal. Dette gikk fint, men på grunn av en liten flokk med villrein, ble vi nødt til å gå en liten omvei. Vi ønsker ikke å forstyrre reinen mer en nødvendig, men når Mons setter i med sin sedvanlige hyling så hjalp ikke omveien vår noe særlig. Flere av reinsdyra løp av gårde, men noen etternølere kom veldig tett innpå oss, vi tipper 30-40 meter.

Etter at vi hadde kommet oss over Blåurdfjellet og ned i dalen bar det på nytt opp og over tregrensa. Først opp til Gråtjønna og deretter over til Damtjønna. På veien stupte en fugl etter oss og ville jage oss vekk, vi vet ikke hva slags fugl det var, men den hadde form som en måke, men med en lang hale. Vi skremte også opp en rypemor med en haug unger, kyllingene flaksen så godt de kunne, men de var ikke helt flyvedyktige enda. Framme ved Damtjønna lå enda en liten bu, denne er også åpen for alle. Vi la oss like godt inn på denne også, det blir tredje hytta på rad.

Vi gikk ca 20km i dag, Anders har hatt vondt i leggen, men det ble bedre på slutten av dagen. Vi har undret oss om hva det kan være. Huggormbitt har blitt vurdert, da vi fant to små stikk midt i det hovne rødlige området. Regner med at det uansett går over snart.

Det var fint nede i dalen

Det var veldig varmt i dag, Monsen måtte kjøle seg ned

Fuglen son jaget oss vekk

Nattens krypinn

Villrein

Anders og Mons på vei innover fjellet

Kategorier: Norge på langs

2 kommentarer

Lars Straumsheim · 26. juni 2018 23:23

Fuglen med lang hale tror jeg er en fjelljo.. God tur videre,

    Jørgen Sørensen · 9. juli 2018 09:56

    Støtter Lars i at fuglen er en fjelljo!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.