25. juni

Etter en litt dårlig natts søvn våknet vi i bua, sengen vi lå i var litt kort og Anders hadde ikke fått strukket seg skikkelig ut. Vi sto opp å spiste frokost, müsli med tørmelk og sukker som vanlig. Begynner å bli litt lei det nå. Under frokosten satt vi å kikket på den korte senga. Da så vi at den andre senga muligens var ett hakk større! Anders testet og fikk strekt seg ut så lang han var, uflaks at vi ikke så dette når vi la oss.

På vei ned til Kvikne var det ganske bratt, det gikk en traktorvei som slynget seg nedover. Vi tok noen snarveier her og der, men likevel ble 2,5km i luftlinje til 5km i terrenget før vi var nede i dalen. Vi stoppet på Circlek og fikk i oss noen herlige baconpølser, cola og slush. Deretter bar det videre til Coopen for å hente pakkene, en med proviant og en med nye stangledd fra Helsport. Vi handlet også brød, pålegg snacks og godis. Susanne fikk sin nye Osprey Xena 85 sekk i dag også, den gamle Gregory Deva 85 sekken hadde fått flere hull og sømmene var i ferd med å gi seg. Reinsdyrgeviret ble også sendt hjem, selv om det var litt flaut å be om hjelp i butikken til å pakke det inn…

Etter at vi hadde pakket om sekkene og fått sendt hjem diverse saker, satte vi kursen på ny opp mot fjellet. Målet var Litjhiåsjøbua inne i Forolhogna nasjonalpark. Det viser seg at det er flere åpne buer og koier rundt om kring, som ikke er merket på kartet. Denne er en av få som er merket som åpen. På vei oppover fikk vi sett ett skikkelig skuespill av to ryper, de bakset langs bakken og spilte skada. Reiret var nok like i nærheten. Da vi var 1km unna hytta fikk vi øye på en ørn høyt oppe på himmelen. Tåka kom også i full fart og ørnen ble raskt borte. Dagens distanse ble drøyt 24km, Anders har fortsatt vondt på fremsiden av leggen så vi var godt fornøyd med kilometerne vi klarte.

Kvikne

Endelig en skikkelig pølse!

Bua vi sov på

Susanne i veldig godt humør

Den nye sekken og en sliten hund

Litjhiåsjøbua

Ikke lett å knipse bilde av en ørn høyt på himmelen

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Christina · 29. juni 2018 02:07

Lå over på Litj-Hiåsjøbua fra i går til i dag, og kom over det dere hadde skrevet i gjesteboka! Så utrolig tøffe dere er. Ble imponert og inspirert der jeg satt og hørte på radioen og syntes litt synd på meg selv for at jeg hadde 8km å gå i regnvær ? lykke til!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.