24. juni

Vi våknet til sol og varme, teltet ble skikkelig varmt i dag også. Det hadde vært kaldt i natt så egentlig var det litt godt også. Vi åpnet for Mons slik at han kunne ligge ute, han syntes det er helt topp å få komme ut om morgenen. Det var så varmt i dag at den siste sjokoladeplata hadde blitt helt smelta, den var ikke åpnet så derfor la vi den i det kjølige vannet slik at den kunne stivne igjen.

Etter at alle sakene var pakket sammen satte vi kursen mot Ålbusætra. Denne ligger på andre siden av elva Orkla, siden vi ikke er kjent her var vi litt spente på hvordan denne skulle bli å krysse. Da vi kom fram til elva hadde vi gått ca 4km, med ett skriker Susanne: «Anders! Vi har glemt…. Sjokoladen!» Pokker heller tenkte vi, det var det siste vi hadde av søtsaker. Ingen av oss var spesielt klar for å gå 8km for å hente en sjokolade heller. Vi kryssa elva uten problemer, men vi var fortsatt bitre over sjokoladen.

Videre gikk vi over Vesle Orkelsjøtanger og ned til Fjellægret. På traktorveien her møtte vi to stykker i en Pajero som kom humpende. De stoppet og prata med oss, og forsøkte å vise hvor stien til Dølvadsætra gikk, den er nemlig ikke merka på kartet. Vi kom oss fint ned til Fjellægret, men sleit med å finne stien videre. Vi gikk nok litt for langt vest, men vi fant frem til slutt. Der stien igjen var merket på kartet møtte vi 2 stykker og en hund, de kunne fortelle oss om en åpen koie oppe ved Litl-Innsjøen. De viste oss også hvor stien var slik at det ble enkelt å finne frem.

Nede ved Stor-innsjøen møtte vi grunneieren, han hadde funnet et dødt lam. Vi fortalte at vi ikke hadde sett noen andre kadavere på turen over fjellet. Det fløy også en jordugle forbi mens vi snakket med grunneieren.

Beina var slitne, men vi hadde 3-4km igjen opp til koia. Traktorveien opp var veldig snirklete og det føltes ut som en evighet å gå der. Anders hadde også fått vondt nederst forran på leggen og det gikk derfor ganske trått. Da vi endelig kom fram ble vi skikkelig overrasket over hvor fin koia var og hvor flått den lå i terrenget. Litjinnsjøbua ligger vest for Litl-Innsjøen 40 høydemeter opp i åsen ved siden av vannet og med utsikt nordøst. Kioa er åpen for alle og koster 50kr per person, hunder kan også være inne. Her skal vi slappe av til i morgen før vi går ned å henter nye forsyninger i Kvikne. Totalt ble det gått 26,7 km i dag, beina var slitne på slutten.

Litjinnsjøbua

Mons hilser på sauene

Fornøyd Norge på langser etter en lang dag

Utsikten fra koia

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.