17. juni

Vi sov godt og lenge i dag. Klokka ble 10 før vi våknet og kommet oss ut av soveposen. Ute var det ganske kaldt i tillegg til litt regn og vind. Frokosten ble spist inne i teltet, der det var mye lunere. Klokka 1130 hadde vi pakket sekkene og var klare til å gå.

Dagens etappe gikk litt på utmerka sti, litt på grusvei og en god del på asfalt. Selv om vi helst vil gå i terrenget har vi hatt en usedvanlig fin dag. Vi har gått forbi en hel masse gamle gårder med flotte gamle bygninger. Vi møtte også på en lokal fyr som fortalte oss at Norges tetteste konsentrasjon av verneverdige bygninger lå langs veien vi gikk på. Øvre Norheradsvei heter veien og langs med den ligger blant annet Valbjør gård, Jutulheimen og flere andre flotte steder.

Lunsj/middag ble spist på kroa nede i Vågåmo. Her satt en gjeng lokale helter og koste seg glugg i hjel, klokka var bare rett over 17, men kvelden nærmet seg slutten for hun ene. Susanne spiste en kyllingsandwich og Anders fikk medisterkaker, en halvliter ble det også. Til dessert ble det is med bær. Maten smakte utrolig godt og energi nivået økte.

Siste del av dagens etappe gikk langs rv15, egentlig ganske ubehagelig å gå langs en så trafikkert vei. Heldigvis ble det bare snaut 2km på på denne, vi klarte å finne noen avstikkere og fikk til og med gå igjennom hagen til en fyr. Planen var egentlig å holde seg på noen grusveier litt høyere oppe i terrenget, men vi var i tvil om vi ville finne noen teltplass der. Både fordi det var så bratt, men også fordi det lå mye hus og gårder i området. Teltet ble slått opp på Holungsøy, en fin campingplass nede ved elva. Det gir oss ett godt utgangspunkt for morgendagen, da skal vi klatre opp til nesten 1200 moh, før vi går ned igjen på andre siden av fjellet til Dovreskogen. Vi gikk drøyt 24km i dag.

På vei ned fra fjellet

Søre Nistingen

Mye asfalt i dag også

Den ene hesten hadde verdens lengste man

Jutulheimen

Spesielt tak på låven ved Kvarberg gård

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Mona · 18. juni 2018 07:00

Ser ut som dere har det helt fantastisk. Dere tar så mye fine bilder av norsk natur og kultur. Kos dere masse videre på turen. Klem

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.