13. juni

Da klokka ringte 04:00 var det to trøtte tryner som stakk hodet ut av soveposene, Mons var nok heller ikke så imponert over å måtte stå opp så tidlig. Likevel klarte vi å komme oss opp og var på farten 04:45. Vi hadde håpet at det var mulig å få i oss noe mat på spiterstulen, men der lå alle fortsatt å sov da vi kom.

Kl 06:45 begynte vi på stigningen opp til Galdhøpiggen. Nesten 1500 høydemeter skal klatres i løpet av drøyt 5 kilometer. I starten gikk det ganske greit og vi følte at høydemeterne suste unna. Tåken lå fortsatt tett når vi kom opp i 1700moh, men sola begynte så vidt å ta litt tak.

Fra rundt 1900moh begynte det å gå saktere, vi skylder på den tynne lufta og de tunge sekkene. Da klokken var 11:15 hadde vi endelig nådd toppen. Etter å ha skifta til varme tørre klær gikk vi opp på platået å tok bilder og facetimet med de hjemme. Etter dette gikk vi inn i hytta å kjøpte oss pølser og brus. Selv med de blodprisene smakte maten utrolig godt.

Siden vi hadde brukt kortere tid enn planlagt fikk vi god tid til å nyte utsikten. Susanne og Mons fikk til og med tid til en powernap. Det første taulaget var også litt forsinka og vi var ikke på vei ned før kl 14:15.

Å gå i taulag var egentlig litt kjedelig, det var vanskelig å nye utsikten når man måtte følge med på den forran hele tiden. I tillegg var det råtten snø og man tråkket ett stykke nedi flere steder. Mons klarte seg veldig bra og fulgte på hele veien.

Siden vi alt har gått 19km i dag, og fordi det er meldt storm i morgen valgte vi å sjekke inn på Juvasshytta. Det fristet ikke å gå 15km på vei helt ned til Bøverdal, og teltet vårt, som er av superlight typen, tåler ikke så mye vind. Vi satser på at vi skal klare å gå ned i uværet i morgen, hvis ikke blir vi værende her til det har roet seg.

På vei oppover

Tipp topp!

Susanne la seg godt til rette med sovepose og liggeunderlag

Taulag

Soving på Galdhøpiggen

Taufie

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.