10. juni

Vi våknet trøtte i trynet begge to, sto opp og lagde frokost og dusja. Etter frokosten oppdaga vi at klokken bare så vidt var over sju! Vi må ha sett feil på klokka begge to, kanskje klokka lå opp ned på nattbordet slik at 6 har blitt til 9? Uansett roet vi ned ned ett par hakk og tok oss god tid resten av morgenen.

Da klokka var blitt 9 hadde vi kommet i gang med dagens etappe. 2 km oppe i veien bråsnur Susanne seg og sier «nøkkelen! Vi har glemt å levere nøkkelen!». Det ble en 2x2km joggetur på Susanne tilbake til hytta, og nøkkelen ble lagt i postkassa. Sånn går det vist når man er litt trøtt på morran.

I dag er det meldt regn fra kl 16:00, og helt til i morgen ettermiddag. Derfor bestemmer vi oss for å gå på asfalten helt til Tyinosen og dermed droppe hele Slettningsbu. Det ble 14km på asfalt, noe Anders godt fikk merke i det ene beinet. På undersiden av foten var det som om han hadde fått en slags senebetennelse som verket skikkelig. Etter 2 paracet og 1 voltarol ga smertene seg noe og vi fortsatte innover i fjellet på en godt merka DNT sti. Vi tok også en liten pause ved Tyin, og siden sola stekte tok Susanne og Mons seg et bad. Det var kaldt i vannet, så veldig mange svømmetak ble det ikke.

Etter 6km på stien fant vi oss en allright teltplass, akkurat i tide til det meldte regnværet. Det tordnet også ganske mye mellom kl 16 og 19. Egentlig er det ganske koselig med litt møkkavær når man ligger inne i teltet. Susanne krøp ned i posen og leste på kindelen sin. Anders spiste tortilla chips med salsa dipp som var til overs fra hviledagen, og etter at chipsposen var fortært tok han seg en ettermiddagslur. Mons krøllet seg også sammen i forteltet og sov noen timer.

En liten tilfeldighet er at vi har slått opp teltet like ved ett lite fjell som heter Torshammaren. Det passet godt med tanke på tordenværet vi har hatt i ettermiddag. Nå skal vi spise middag også blir det nok ikke lenge før vi legger oss for kvelden. Klokka er jo blitt 19:00 allerede!

Uværet kommer

Mons venter på at Susanne kommer tilbake etter å ha levert nøkkelen.

Mons vil alltid ned i grøfta for å undersøke. Her har han funnet en sval snøtunnel.

Bading i Tyin

Teltplassen markert med grønt ikon nede til venstre, Torshammaren oppe til høyre

Kategorier: Norge på langs

2 kommentarer

Aanund Ottesen · 11. juni 2018 09:50

Kjekt å sjå bilde, men trudde det var meir snø så høgt som rundt Tyin.

    Anders · 11. juni 2018 09:58

    Det har smelta utrolig mye i den varme perioden som har vært. Vi har gått på beina fra Finse og det har gått helt fint.

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.