4. juni

Etter den vanlige morgenrutinen tok vi en kikk på kartet og bestemte oss raskt for å sette kursen mot øst og Storestølen fjellstue. Det ble dermed noen km med grusvei også en drøy mil med asfalt. På grusveien møtte vi på en haug med sauer, Mons var dermed helt i hundre og hylte å skreik etter sauene når de løp av gårde. Det gikk raskt å komme seg bort til asfaltveien hvor vi tok en liten rast og byttet til Joggesko. Det var lite trafikk og forsåvidt fint å gå langs fv 50, men det tok fryktelig lang tid å gå den mila. I tillegg føltes sekken tyngre og tyngre utover formiddagen.

Da vi endelig var framme ved Storestølen bestilte vi oss litt skikkelig mat. Susanne fikk en stor porsjon med falafler og Anders en real hamburger. Maten smakte godt på terrassen med utsikt utover Strandavatnet. Demningen på dette vannet bygges også ut, og det virker som alle arbeiderne bodde på Storestølen.

Etter lunsj bar det rett opp og inn i nordefjella der de nå har utrydda mesteparten av reinen på grunn av skrantesjuka. Det hang informasjon om dette på fjellstua, og det var viktig å melde fra til Statens Naturoppsyn dersom man så rein.

Etter å ha klatret ca 350 høydemeter åpnet landskapet seg opp og vi fikk en god utsikt over mot Skorpa i nordvest og Hallingskarvet i sør. Mot øst flater landskapet ut og det var litt viddefølelse og kikke utover. Området er virkelig flott og det skal bli spennende å gå igjennom her de neste dagene. I tillegg er det minimalt med snø her, akuratt som vi hadde håpet da vi la om ruta.

Vi vadet over elva Flyåni, og slo opp teltet 500 meter lengre nord. Elva var ganske bred, men grunn, så det gikk fint å vade. Mons viste faktisk vei over nesten hele elva på egenhånd.

Nå slapper vi av i kveldssola og hopper snart i «loppekassa». I morgen skal vi starte med på gå fra 1300moh opp til 1422moh ned til 1300 igjen også opp til nesten 1500 før vi går helt ned til 1100 moh igjen. En skikkelig berg og dalbane med andre ord.

Kosepause med en liten rast

Lading med utsikt

Sommerføre!

En foss langs veien

Asfalt selfie

En yogastein, den hadde i alle fall god balanse…

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.