27. mai

Vi bruker god tid på Kjeldebu, og lager oss en skikkelig frokost med pannekaker, annanasringer og knekkebrød. Det er deilig å sitte i en sofa og slappe av å lese hytteboka. Vi ser at Team Pikkpakk var her i vinter. De har gått Norge på langs på ski og ble ferdige for ikke så lenge siden.

Utvasken av hytta tar litt tid, og i mellomtiden går Anders for å se om brua nedenfor hytta er lagt ut. Det er den selvsagt ikke og vi må istede finne en plass å vade over. Elva Kjeldo er relativt stor og det er mye vann, vi finner derfor en plass der det er litt steinete og bredt. Likevel sliter Mons i den sterke strømmen, han må også svømme ett par steder. Alt i alt var det en grei vading, men kanskje den lengste og dypeste til nå. Mons er fortsatt en kløpper til å vade, selv etter alt styret ved Litlos.

Vi labber nedover mot Sysenvatnet hvor det nesten ikke snø. Skiene bærer vi på ryggen hele dagen. Det går relativt greit i starten, men Susanne blir raskt sliten og slapp. Vi startet ganske sent i dag så det er nødt til å bli en kort etappe. Vi går bare 8,4km før vi begynner å lete etter en leirplass. Teltet blir slått opp ett steinkast fra vann 1026 ved elva Leiro. Vi kryssa denne elva tidligere på dagen på en litt dumdristig måte, men vi snakker ikke mer om det.

Susanne og Mons slappet av under tarpen nesten hele kvelden. Matlysten til Mons og Anders er på topp, verre er det med Susanne som ikke spiser opp middagen sin. Vi går tidlig i soveposen og håper på mer energi i morgen.

Annanasringer er godt å ha når man er litt sliten

Tørrere enn Sahara

Austra leirbottskåka og Susanne

Austra leirbottskåka

Kategorier: Norge på langs

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.