22. mai

Mons er i farta igjen, han har rullet ca 782 ganger i dag og har storkosa seg som bare det. Han spiste litt til lunsj i dag også, men har enda ikke spist opp middagen. Halen har også stått i den vanlige krøllen over ryggen, så alt er bra der i gården. Nå ligger han å sover på toppen hvor vi har slått opp teltet, og vinden rusker i pelsen.

Vi våknet opp til litt overskyet vær, men det tok ikke lang tid før det igjen var strålende sol. Det er egentlig greit med en pause fra sola nå, fordi vi har måtte begynne å rasjonere på solkremen. Susanne har noen fine solbrente legger og gått med shorts og stillongs dag, skikkelig fjellmote!

Vi startet å gå kl 10:00 og slo leir kl 18:00. Flere små pauser og en lang lunsj førte til en tilbakelagt distanse på 16,5km. Med andre ord, vi tar det forholdsvis rolig i dag også. Teltet ble reist på over 1400moh, med en fantastisk utsikt mot veiviseren i vest, Hårteigen. Dette fjellet har vi sett i det fjerne flere ganger tidligere, men vi har også besteget det. Det kan være litt vanskelig å klatre opp til toppen, fordi eneste vei opp går i ett skar hvor det ligger en snøfonn til seint utpå sommeren. Hårteigen er 1690 meter høy og kan sees fra store deler av vidda.

Vi har gått på ski i hele dag, med unntak av et stykke på 100 meter der vi måtte ta av skiene å bære dem. Det er fortsatt mer enn nok snø til å krysse vidda, men noen elver kan være litt vanskelige og komme seg over. Ofte ligger elvene i søkk og daler med mye snø, dette kan på det værste gi flere meter høye vegger av snø ned til elva. Det blir dermed så og si umulig å krysse. Heldigvis er isen på de fleste vann fortsatt tjukk og fin, så vi våger oss utpå der vi ikke har alternativer. Noen av bruene er heller ikke tatt inn for vinteren og dette hjelper oss veldig.

Hengebru som ikke er tatt ned er gull verdt

Slike elver kan være vanskelig å krysse

Meget god orden på Hellevassbu!

Susanne, Mons og Hårteigen

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Nina Tjodeline · 23. mai 2018 21:53

Veldig hyggelig å lese om turen deres. God tur og lykke til på ferden videre!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.