20. mai

I natt sov Mons ute, for første gang denne turen. Han har ingen problemer med å sove ute, og fortrekker nok egentlig det. Problemet er at han ofte bjeffer til spøkelser eller driver med ugang. Vi tok sjansen og lot han sove ute likevel. Rett før Susanne sovna begynte bjeffinga, og vi kikka ut av teltet. Selvfølgelig var det ingen å se, vi har jo enda ikke møtt noen andre turgåere! Bjeffinga stoppa, og både hund og mennekser slo seg til ro. Et par timer seinere hørte vi en annen type bjeffing, den som kommer når noe er galt. Igjen kikka Susanne ut av teltet og tror du ikke svinepelsen var på musejakt! Lina var for kort og han bjeffa fordi han ikke nådde frem til musa. Vi tok med Mons inn i teltet, og han gravde seg en fin sovegrop og var stille resten av natta. På morra fant vi vannskåla full av gress, og en veldig tørst hund.

Etter nattens ståhei, sto vi ikke opp før 08:30. Det ble en rolig morgen og ved 10:30 sto vi klare til å starte dagens vandring. Det ble en lang dag i mye råtten snø, 18,5km endte det på. Det tok mye energi, og vi jobbet hardt hele dagen. Derfor unner vi oss en natt på Haukeliseter, før vi fortsetter inn over Hardangervidda i morgen, på ski.

Selv om vi har hatt en hard dag, er det deilig å være på tur. Vi har det veldig bra og humøret er på topp. Været kunne heller ikke vært bedre, så vi er storfornøyd!

Lunsj med utsikt

Haukeliseter!

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Guro · 21. mai 2018 16:00

Hei! Så spennende tur! Vi skulle gå motsatt vei – Finse – Haukeliseter 17-21 mai, men feiga ut pga råtten snø og åpne elver. Vi gikk istedenfor Finse – Kjeldebu – dyranut – rauhelleren – – dyranut. Vi startet å gå kl 07 på morgenen og det var veldig bra for da kunne vi gå helt til ca halv 2 på hard snø. Anbefaler det. Måtte vasse over en elv på veg til rauhelleren. Vær forsiktige og god tur! Følger med på insta 🙂
Guro Hauge

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.