18. mai

Etter en rask stein-saks-papir om hva vi skulle ha til frokost (det ble müsli), pakket vi sammen og vasket oss ut av hytta. Snøfonnene nedover mot Hovden hadde fryst på i løpet av natten og skaren hold så vidt det var. Mons hadde masse energi etter hviledagen i går å snuste seg hele mila ned til postkontoret. Spesielt spennende ble det når to harer løp igjennom det ene hyttefeltet.

Rett før man kommer ned til hyttene går man forbi en elv i ett bratt juv. Her har de satt opp gjerder, noe som ikke er så vanlig i norsk natur. I dette tilfellet er det nok veldig smart, med tanke på skiløpere som kan komme susende og ikke ha noen som helst mulighet til å se det.

Vel nede i Hovden sentrum hentet vi pakken som foreldrene til Anders, Elin og Sture hadde sendt. De hadde lagt oppi en 17 mai overraskelse, tusen takk! Selv om 17 mai var i går, skal vi nok klare å drikke Jägeren i kveld. Vi handlet resten av maten vi trengte og pakket sekkene. To pizzaer ble også spist før vi gikk videre.

Nå gikk turen nordover mot Bjåen, hvor vi skulle ta av mot vest innover mot Haukeliseter. Det ble en mil til på asfalt før vi fant T-stien. Nå gjaldt det å finne første og beste teltplass, men det ble noen km til oppover helt til vi var over tregrensa. Totalt for dagen endte vi på 26,5km, inkludert det vi gikk dobbelt ned mot Hovden sentrum. I morgen fortsetter vi mot Haukeliseter, hvor vi kan velge om vi vil gå på ski, truger eller til fots videre over Hardangervidda og til Finse.

Hipp hipp hurra (på etterskudd)

Med en rømmedressing hver seg, kan man lagre litt i munnvikene

Etter Hovden gikk vi forbi en vernet linje, sikkert derfor det var så bra dekning i området

Pass på, her er det rett ned!

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Atle · 20. mai 2018 09:14

Takk for flotte turrapporter – spennende å følge med!
Riktig god tur videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.