14. mai

I dag ble de siste energibarene, som Susanne sin mor Anne hadde laget til oss, spist opp. Dette er noen av de beste energibarene vi har smakt. Tusen hjertelig takk! Ikke bare er de gode, men de ser også utrolig flotte ut, se bare her:

I dag var vi gira på å få kommet i gang og få unnagjort en del kilometer. Ruta er jo lagt litt om, så vi går på vei i hele dag. I starten går det alltid lett og fint, spesielt i dag da det var nedoverbakke helt ned i Setesdal. Kilometerne gikk raskt unna og vi ankom Esso i Valle ved 2 tiden. Her tok vi en lang pause, spiste burgere, is og drakk en brus. Mons fikk også en våtfôr boks som han nesten spiste opp. Vi ligger jo litt etter skjemaet og har derfor litt lite hundemat igjen, men dette ordnet seg med en liten handel i dag.

Etter lunsj begynte vi å virkelig kjenne at sola stekte. Det var glohett, men verst er det nok for Mons. Likevel klarte han seg rimelig bra hele dagen. Vi har heldigvis med oss solfaktor 30, så vi har ikke blitt så veldig solbrente enda. Etter at vi hadde rundet Homfjellet kom vi til en campingplass som vi kanskje hadde tenkt til å ta i bruk, men vi fant ut at vi ville gå «bare litt til». Problemet var at vi nå skulle gå fv 45 mot Dalen, denne begynner med 6,5km og 7% stigning, ett dårlig valg i og med at vi alt hadde gått over 2 mil. I tillegg stekte sola fortsatt og Mons begynte å bli sliten. En drøy halvtime oppe i bakken, ble Mons veldig treig og vi tok en pause. Han la seg rett ned, pusta og peste, og var nok både sliten og varm. Vi ble litt bekymret for om vi hadde strukket strikken litt for langt, derfor valgte Anders å bære kløven de siste kilometerne. Mons kviknet raskt til, og tempoet ble noe bedre.

Vi hadde ett lite mål om å nå Gloppefossen, og dette klarte vi faktisk! 31,5km ble det da, selv om vi nok burde stoppet ved campingen i bunnen av bakken. Gloppefossen har ett fall på 280 meter, og av det jeg kan lese av kartet må det fra toppen av fossentil bunnen av juvet være bortimot 500 meter. Vi hadde med en pose potetgull (Maarud salt & pepper) som ble fortært på toppen av fossen, gull verdt etter en slik dag ?

Susanne skal alltid ut på de luftigste steder

Ikke så verst t å gå på asfalt i Setesdal

En meget fornøyd Eurasier som er ferdig for dagen

Middag på toppen

Mons takker for hjelpen med kløven

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Karina · 14. mai 2018 23:02

Dere er så fine!

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.