10. mai

I dag var meldt skikkelig ruskevær fra kl 14:00, derfor sto vi tidlig opp for å rekke frem til Gaukhei før regnet kom. Vi la i vei rundt kl 9, humøret og kreftene var igjen på topp. Vi så fram til å slurpe i oss en fruktcocktail, slik som vi alltid gjør når vi «sjekker» inn på en DNT hytte.

Følte vi hadde litt mer fremgang i dag, selv om sekkene fortsatt var tunge. Støkka flere ryper på veien, og vi skvetter litt hver gang. Mons syntes også det er litt spennende.

Vi kom oss også opp over 1000moh, men til vår store fortvilelse var det fortsatt ikke noe skiføre. Dette var ikke planlagt, her skulle det jo være masse snø! Flere vi hadde pratet med hadde jo gått på ski og kjørt scooter i fjellet bare noe dager tidligere. I tillegg viste kartet på senorge opptil halvannen meter snø flere steder. Likevel lå haugene, toppene og sørhellingene helt bare. Vi ble gående med alt pikkpakket vårt på ryggen i hele dag også.

Da klokka ble 14:00 blåste det opp og regnet plasket ned, her hadde Yr en fulltreffer. Vi var dessverre ikke helt framme ved hytta, men hadde ikke langt igjen. Vi tok på oss jakkene, og etter en liten halvtime var det igjen blå himmel rundt oss, i alle fall en liten stund.

Vel framme på Gaukhei la vi oss inn på «sovehuset», her er det lov med hund og det finnes to hundebur, helt perfekt for oss. Vi styrtet i oss en fruktcocktail før vi omtrent hadde fått av oss sekkene, namnam! Til middag ble det joikakaker, med ris, erter og gulrøtter. Nesten et herremåltid når man er så langt inne på fjellet, vi ble i alle fall gode og mette.

I løpet av kvelden regnet det rimelig mye, det var deilig å slappe av inne. Vi fyrte i peisen og tørket klær og utstyr, det ble også tid til en kattevask. Gaukhei var en skikkelig trivelig gammel hytte, og vi fikk den helt for oss selv. Tydeligvis er vi de eneste som har lagt i vei innover i fjellet på denne årstiden.

Fruktcocktail

Peisen på Gaukhei

Gaukhei

Kategorier: Norge på langs

1 kommentar

Camilla · 12. mai 2018 18:15

Så flott og hyggelig hytte! Krysser fingre og tær for at dere finner rikelig med snø snart!<3

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.